Spring naar de content

Veertig jaar vingervlug

Fingerstyle-gitarist Harry Sacksioni nam in het kader van zijn veertigjarig jubileum zestien van zijn bekendste stukken opnieuw op. Het album opent met Elixer, het eerste nummer van zijn eerste plaat, Harry Sacksioni: Gitaar (1974). Omdat de gitarist deze compositie in de studio als eerste opnam en daarna ook als zijn eerste eigen muziek op de radio hoorde, is Elixer hem, en zijn vele fans, zeer dierbaar.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Terugluisterend naar de oerversie uit ’74 wordt duidelijk dat Sacksioni zich sterk is blijven ontwikkelen: zijn spel klinkt dynamischer en ademt meer – en dat komt zeker niet alleen door de betere, moderne opnametechnieken. Op Tijdgeest staat natuurlijk ook zijn ‘signature tune’

Meta Sequoia, het eerste stuk dat hij, als begeleider van Herman van Veen in Carré, helemaal in zijn eentje voor een groot publiek speelde. De nummers werden geselecteerd door de lezers van Pulling the Strings, het blad dat door de gitarist zelf wordt uitgegeven. Het nadeel van deze altruïstische geste naar zijn fans is dat Sacksioni’s opwindendste en technisch meest geavanceerde stukken als I Wish en Fast Finger Boogie het album niet haalden. En dat maakt dat Tijdgeest wel een mooie, maar niet de ultieme Sacksioni-collectie is geworden. Gelukkig wordt dat weer gecompenseerd door de dvd Heart Labour, waarin in deze meesterwerkjes wel de revue passeren. (www.harrysacksioni.nl)

Onderwerpen