Spring naar de content

Vriendje minder Hans Melchers is boos - voor de zoveelste keer. Zijn vaste spreekbuis De Telegraaf meldt dat hij advocaat Leo Spigt in de arm heeft genomen om te procederen tegen het bestuur van de Stichting Hans Melchers Fonds.

Melchers richtte dat fonds in 2006 op om slachtoffers van de media te ondersteunen. Aanleiding was de wijze waarop Melchers, vader van de ontvoerde Claudia Melchers, te grazen was genomen door Het Parool. Dat had gesuggereerd dat de ondernemer betrokken was bij cocaïnehandel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Voorzitter van het steunfonds was destijds advocaat Herman Doeleman. Doeleman was de advocaat van cineast Louis van Gasteren, die ook al mot had gehad met de Amsterdamse stadskrant.

Echter, later bleek dat het fondsbestuur ook Volkert van der Graaf steunde in diens juridische strijd tegen De Telegraaf. Dat was niet het soort 'slachtoffers' dat Melchers bedoelde. Hij toonde zich in de krant van wakker Nederland diep teleurgesteld in Doeleman: "Ik dacht: hij is mijn vriend."

Zo bezien is zijn huidige keuze voor Spigt opvallend: die is al sinds de jaren zeventig met Doeleman bevriend. Voordat Spigt in de jaren negentig koos voor het grote geld, bestreden ze samen als sociaal advocaat het onrecht onder de naam Höcker, Spigt & Doeleman. BdK

Onderwerpen