Spring naar de content

Wijn bij rolmops

We weten wat ons te doen staat, want de trendwatchers hebben weer in het koffiedik geloerd. Van kwaliteitsfilterkoffie wel te verstaan. Inclusief de gratis coffee refill die in Amerika al zo gebruikelijk is. Want dat gaat het in 2010 helemaal worden, volgens SO PR en HMBEO, die net de trendlist voor het komend jaar hebben gepubliceerd. Zo weet ik dat ik er niet van op hoef te kijken dat het designerhoofddoekje straks het straatbeeld bepaalt, is mij duidelijk dat ondergoed helemaal uit is en dus uit kan blijven, en ben ik mij – in ieder geval geestelijk – vast aan het voorbereiden op het anaalorgasme. Dat wordt straks je van het voor de man van nu. Tot zover wat hoogtepunten, of dieptepunten zo u wilt, uit de categorie fashion en lifestyle.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Wat echter heeft de wereld van de gastronomie volgend jaar in petto? In ieder geval wordt Rotterdam de culinaire hoofdstad. Daar zal dan wel ook als eerste de nieuwe trend, BYO (bring your own) wine in restaurants, gekickstart worden. Maar welke wijn dienen wij dan mee te nemen als wij niet volledig de plank mis willen slaan? Kwaliteitsbubbels, zo meldt de wijnglazenbol. En dan vooral champagne, crémant de bourgogne en DOCG prosecco. Al is dat laatste waarschijnlijk een selffulfilling prophecy, want HMBEO is tevens het communicatiebureau dat de promotie van deze Italiaanse belletjeswijn in Nederland doet. Ook goededoelenwijnen mogen mee. We gaan dakloze Zuid-Afrikanen een dak boven hun hoofd drinken, bedreigde berggorilla’s steunen via de glasbak en de tsunami-slachtoffers op Samoa drijvend houden met onze kurken.

Eenmaal thuis zullen we ook de lichte wijnen weer aan populariteit zien winnen. Vinho verde wordt een hit. En zelfs een megahit als ze allemaal van een kwaliteit zijn zoals de Quinta do Alivio 2008 (€6,95). Mooi meegenomen is dat de beste vinho verde van Portugal prima combineert met dé foodtrend van 2010, rolmops (‘helemaal weer terug’) en kibbeling (‘de nieuwe sushi’). HH

www.garrityfinewines.com

Onderwerpen