Spring naar de content

Laetitia Griffith: ‘Geert Wilders is laakbare anti-allochtoon’

Een duivels dilemma voor VVD-Kamerlid Laetitia Griffith: Geert Wilders of Rita Verdonk? Voor wie van de twee dissidente VVD’ers kiest Griffith in een interview met VU Magazine? Nou, geen van beide. Griffith laat geen spaan heel van deze ‘laakbare’, ‘anti-allochtone’ ex-collega’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Volgens Griffith hebben zowel Wilders en Verdonk alles te danken aan de partij die ze de rug toekeerden. “De manier waarop ze zich hebben opgesteld tegenover de partij vind ik laakbaar. Geen van beiden hebben zich gerealiseerd dat ze zo groot zijn geworden dánkzij de partij. Als je denkt dat je groter bent dan de partij hoor je niet bij de VVD thuis.” Een rake observatie van Griffith, want volgens haar redenatie en de laatste peilingen hoort Geert Wilders (28 zetels) zeker niet meer bij de VVD (16 zetels).

Griffith zou de PVV-leider ook liever niet meer bij haar partij hebben. Want: “Wilders is bovendien anti-allochtoon, dat doet voor mij de deur dicht. Hij zal zelf misschien zeggen dat hij anti-islam is, maar er zit geen woord Spaans in de vragen die hij heeft gesteld over het bedrag dat allochtonen de Staat kosten.”

Voor Verdonk heeft Griffith helemaal weinig vleiende woorden over. “Verdonk is meer van de vorm dan de inhoud. En haar voorstel om mensen te verplichten om Nederlands op straat te spreken vind ik absurd. Dat kan toch niet in een land dat hoog in alle ranglijsten van exportlanden staat en dat internationale allure nastreeft? Als het aan Rita Verdonk ligt, mag ik niet eens meer een Russische toerist in het Engels de weg wijzen. Belachelijk.”