Spring naar de content

Guido Weijers gaat ondergang Frisia niet claimen: ‘Ik ben geen Youp’

“Weet je wie dood moet? Leen van Frisia!” riep Guido Weijers in 2006. Nu de DSB technisch is omgevallen krijgt de cabaretier helemaal zijn zin.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meneer Weijers, dit soort nieuws lijkt me geweldig voer voor uw optredens. U gaat Dirk Scheringa persifleren?
“Nee, hij is al briljant nagedaan door Paul Groot, die kan ik niet overtreffen. Dus dat ga ik niet doen. De afgelopen vier keer dat ik het publiek vroeg wat men van Scheringa vond, schreeuwden mensen uit het publiek: ‘Het is een rat!’ Terwijl hij toch heel integer overkomt.”

Blij dat u de Leen de nek hebt omgedraaid?
“Ik heb twee jaar geleden geroepen dat Leen van Frisia dood moet. Youp van ’t Hek roept elke show dat hij persoonlijk Buckler kapot heeft gemaakt. Ik doe dat niet. Ik heb ook de retteketet-clown van BeterBed in mijn show aangepakt, die verdween ook van tv. Ach, van de tien nieuwe producten verdwijnen er acht.”

Nog iets bijzonders in de planning?
“Iedereen wil zekerheid in deze tijden, maar ik ga juist risico nemen met mijn shows. Motoren, dansers, rolschaatsers, een beetje cirque du soleil, maar dan wel om de lach. En ja, ik ga zelf daar ook aan meedoen. Maar wees niet bang, het wordt geen circusact van een uur met maar vijf minuten praten.”