Spring naar de content

Dijkshoorn-gate: zag Marije Randewijk hem niet zitten?

Nico Dijkshoorn is nu een half jaar weg als sportcolumnist bij de Volkskrant, maar de schrijver/dichter weet nog steeds niet waarom hij werd gewipt. “Paul Onkenhout was de chef, die had mij aangenomen en beschermde mij. Toen hij naar de mediaredactie ging, ben ik ontslagen,” filosofeert Dijkshoorn deze week in de VARAGids. Zag Onkenhouts opvolgster Marije Randewijk hem niet zitten? Randewijk houdt haar lippen op elkaar: “Dit boek is gesloten.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Dijkshoorn noemt zijn vertrek bij de krant die hij al zijn hele leven zelf gelezen heeft ‘pijnlijk’: “Ik ben nooit zo trots geweest op een plek om te schrijven als in de Volkskrant. Ook omdat ik Jan Mulder erg bewonder, die min of meer mijn voorganger was op die plek. (-) Bij de presentatie van mijn boek over Kuif den Dolder heeft Jan Mulder me het eerste exemplaar overhandigd, ik heb een emotioneel verhaal gehouden. Toen ik thuis kwam had ik de e-mail dat ik eruit lag. Die had ik nou echt niet zien aankomen.”

Naar de reden is het nog steeds gissen voor de columnist. Paul Onkenhout zegt desgevraagd: “Ik heb hem zelf zijn debuut laten maken in de Volkskrant. Spijtig dat het zo gelopen is. Verder heb ik niet echt behoefte hier iets over te zeggen. Bel de nieuwe chef-sport.”

Die nieuwe chef-sport, de gelauwerde journaliste Marije Randewijk, is evenmin loslippig. “Ik ga daar nu toch niet meer op reageren? Nico Dijkshoorn heeft hier al heel veel over gezegd. Dit boek is gesloten.” Nadat Dijkshoorn vertrok suggereerde hij dat hij opgevolgd zou worden door Remco Campert. Nu schrijft echter Ingmar Heytze ‘s maandags over sport. Wie is de officiële opvolger? Randewijk: “Heytze heeft nu de plek van Dijkshoorn.”

Mogen we aannemen dat Randewijk hem niet zag zitten? “Dit is nu zo lang geleden. Hier wil ik het verder bij laten.”

Een week na zijn vertrek bij de Volkskrant kondigde Voetbal International aan Dijkshoorn te hebben vastgelegd als columnist.

Onderwerpen