Spring naar de content

‘Oproep Lakeman was krankzinnig’

Gaat het in de kranten en op de televisie vooral over de val van Dirk Scheringa en zijn bank, de rol van Pieter Lakeman blijft ietwat onderbelicht. VVD-kamerlid Frans Weekers denkt er het zijne van.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meneer Weekers, vertel.
“Pieter Lakeman was goed bezig op het gebied van de dubieuze koopsompolissen. Hij liet zich geen knollen voor citroenen verkopen. Alleen zijn oproep bij Goedemorgen Nederland vind ik onverantwoord. En hij schiet ook nog eens in zijn eigen voet.”

Want?
“Als de bank daadwerkelijk gaat omvallen kunnen Lakeman en zijn gedupeerden gewoon aansluiten bij andere schuldeisers.”

Hoe nu verder?
“Donderdag gaan we in debat met Wouter Bos. Ik vind het goed dat de hele kwestie nu onderzocht wordt. Daar zal Lakeman met zijn krankzinnige oproep ook bij betrokken worden. Ik denk dat hij op een schadeclaim kan rekenen. Wellicht niet van de DSB zelf maar van de curator. Nout Wellink suggereerde gisteren ook al een dergelijke stap tijdens de persconferentie.” 

Had dit voorkomen kunnen worden? 
“Dat vraag ik mij ook af. Wouter Bos noemde de oproep van Lakeman twee weken terug onverstandig. Het lijkt erop dat Bos en de Nederlandsche Bank te weinig gezag hebben. Ze hebben na de mallotige oproep van Lakeman het tij niet weten te keren. Daarom is dat onderzoek nodig, de onderste steen moet boven. Ik wil weten wat er de afgelopen weken is gebeurd en ben ook erg benieuwd naar wat er in de nacht van zondag op maandag is gebeurd.”