Spring naar de content

Lief & lekker: sprinkhanen bereid je zo

Ondanks het feit dat het woord ‘Kookboek’ op het omslag van Carnivoria prijkt, is dit product van culinair journaliste Janneke Vreugdenhil, fotografe Mayke Swemle en vormgever Mark van Wageningen een typisch salontafelboek, dat 42 van de 95 pagina’s leeg laat en slechts 21 receptjes naast Swemles gephotoshopte diertaferelen biedt. Hoe bereid je gefrituurde sprinkhanen? Cecile Hannen doet het voor.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

(Lees verder onder de video.)
<embed width=”410″ height=”361″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ name=”main” id=”main” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” src=”http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig.php?vkey=355648e7891e66c54191″ type=”application/x-shockwave-flash” />

De leidraad van Carnivoria is het onderscheid dat we maken tussen lieve en lekkere dieren, gelardeerd met een enkel schepsel waarvan de consumptie verboden is, zoals de houtsnip. Tijdens de presentatie van het boek bestonden de hapjes uit gestoofde stierenstaart, steak tartare van paard en gefrituurde sprinkhanen. De stier had verreweg de meeste smaak, de pootloze sprinkhaan moest op de been worden gehouden door een pepersausje. Dat is de tragedie van het bestaan: lief is vaak ook lekker, overlastgevende, onbeperkt voorradige torren en mieren hebben geen smaak, en griezelige krokodillen en slangen smaken naar ordinaire kip.