Spring naar de content

Wouter Bos: ‘Het was de cateraar’

As we speak vindt in de Tweede Kamer het debat over het DSB-debacle plaats. Belangrijke vraag is hoe de pers, en met name de Volkskrant, maandagochtend kon weten dat de nek van de bank moest worden omgedraaid. Wouter Bos heeft een vermoeden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Volgens Bos waren bij de verschillende gesprekken bij de Nederlandsche Bank over de problemen van DSB verschillende mensen betrokken. Niet alleen het ministerie van Financiën en de DNB maar ook verschillende banken. Bos schatte tijdens het debat in dat er misschien wel ‘honderd mensen’ op de hoogte waren van de problemen. Waaronder ‘portiers, secretaresses en cateraars’.

Het is overigens nog steeds onduidelijk of de DSB failliet gaat of niet. De rechter heeft bepaald dat DSB tot morgen heeft om een overnamekandidaat te vinden.  

UPDATEUitspraak van de rechter: Dirk krijgt respijt tot morgen 12.00 uur.

Onderwerpen