Spring naar de content

Laatste stuiptrekking van Revu?

Oh jee, het lijkt erop dat het worstelende weekblad Revu koppie onder dreigt te gaan. In december vorig jaar werd het uit de leesmap gekieperd en een half jaar geleden leek de redding nabij te zijn. Helaas haalde de, sinds zijn huwelijk met Nina Brink niet onbemiddelde, aspirant-koper Pieter Storms zijn neus op voor het blad. Revu, ooit groot geworden dankzij seks, sensatie en socialisme, laat nu alle redacteuren in vaste dienst op een coördinerende rol solliciteren en gaat binnenkort vooral freelancers de tekstvakken laten vullen. Hoofdredacteur Altan Erdogan probeert met dit plan Revu winstgevend te houden. “Het is nooit leuk als je mensen moet ontslaan.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Meneer Erdogan, hoe is de sfeer op de redactie?
“De sfeer is dat ze nog niet weten hoe ze ertegenaan moeten kijken. Maar de schrik is groot bij de redactie omdat het ook een reorganisatie betreft.”

Wat gaat er precies gebeuren?
“We zitten nu met 17 fte en daar zullen 4,67 fte van verdwijnen. Dat zijn dus vijf mensen. Er doen verhalen  de ronde dat er maar vier mensen zouden overblijven; dat is onzin, want daar kun je geen weekblad mee maken. Verslaggevende functies worden verruimd naar bladenmakerfuncties. Dat wordt minder schrijven, maar meer coördineren. Bijvoorbeeld het halen van tekst buitenshuis.”

Waneer gaat uw plan zijn beslag krijgen?
“Ergens volgend jaar gaat het in. Er is wel een goed sociaal beleidskader waardoor boventalligen die niet in de nieuwe functies terecht kunnen, geholpen worden aan nieuw werk. Ik weet dat de banen niet voor het oprapen liggen, maar ze kunnen als alternatief altijd als freelancer bij Revu aan de slag.”

Was dit de enige reddingsmogelijkheid?

“Mijn plan is vooral bedoeld om Revu winstgevend te houden. Het is natuurlijk nooit leuk als je mensen moet ontslaan. Maar de frisse moed zit er na twee jaar hoofdredacteur nog steeds in.”

Onderwerpen