Nog steeds te dom

Wouter Sinke 16 okt 2009 Politiek

“Fleur Agema is niet intelligent genoeg om aan te schuiven bij het VARA-programma Vrouw & Paard. Dat zou geen chemie opleveren.” Marieke Rietkerk, eindredacteur van het vrouwenpraatprogramma, vindt nog steeds dat de PVV-politica qua denkvermogen te veel onderdoet voor onder anderen Barbara Barend, Heleen Mees en Hanneke Groenteman.

Normaal had zo’n diskwalificatie door de linkse staatstelevisie talloze woedende Kamervragen aan mediaminister Plasterk opgeleverd. Maar het bleef oorverdovend stil aan de PVV-zijde.

Alhoewel, Fleur Agema klom na het lezen van het artikel in HP/De Tijd toch in de pen voor een opmerkelijke reactie. “Ik heb vorig seizoen zelf bedankt voor deelname aan het programma.” Heeft de politica inderdaad geweigerd, waarna Rietkerk haar uit wraak als nitwit bestempelde, of is Agema’s IQ sindsdien achteruit gekacheld?

Nee, volgens Rietkerk was ze niet als panellid uitgenodigd, maar slechts als gast.

En in die hoedanigheid mag ze nog steeds best langskomen. “Maar ik kan me goed voorstellen dat ze niet staat te trappelen als zoiets over je gezegd wordt.”

Wat vindt Agema eigenlijk van het programma? “De dames die deelnemen zijn fantastisch, maar vooral de politieke thema’s worden onvoldoende uitgediept, waardoor het programma niet loskomt van zijn linkse, stoffige tuttenimago.”

Reageer op artikel:
Nog steeds te dom
Sluiten