Spring naar de content

Gevonden: dé waarheid

We moesten even zoeken, maar nu hebben we dan toch de Waarheid gevonden. Hij blijkt al die tijd in handen van de uitbater van een esoterische website.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Samen met zijn partner Bennie runt Rotterdammer Chris van Dipten de website www.starmanproductions.nl met de bekende spirituele nering: chakrakaarten, runenstenen, een auratest, een vogelvoortekenenorakel (oké, dat is minder alledaags), noem maar op. De website kent ook een veel bezocht forum. En een paranormaal woordenboek, waarin Chris ook is opgenomen. Hij noemt zichzelf “de tot nu toe beste paragnost die nog in leven is”. O ja, en: “Hij heeft nogal wat opschudding veroorzaakt door naakt te poseren op het internet, mede omdat leden van het koninklijk huis behoren tot vrienden van zijn familie.” De Oranjes behoorden trouwens ook tot zijn klantenkring, zegt hij elders. Goed, maar dat terzijde.

Maar we zochten naar de Waarheid, en die vinden we dus óók op de site, en wel onder de kop ‘De Openbaringen van Christiaan Jan van Dipten’ (zie de rubriek Specials en Interviews). Vooraf worden we gewaarschuwd: “Wie het na het lezen van deze openbaring niet eens is met wat er geschreven wordt of het niet geloofd, daartegen kan ik alleen maar zeggen…je bent verloren en zit totaal op de verkeerde weg. Die gene zitten fout en op de verkeerde weg, ook al denken ze zelf van niet. […] Ik openbaar u de enige echte waarheid, de enige echte werkelijkheid, een andere bestaat er niet, een andere zal er nooit zijn. […] Velen zullen het ook nooit begrijpen of verwerpen, voor hen is er geen redding. Ik ben alles dat was, dat is en dat komen zal.”

We hebben het echt geprobeerd hoor, om de twintig uitgeprinte A4’tjes die volgen te doorgronden. Maar we konden er écht geen touw aan vastknopen. Zelfs op het forum, grotendeels bevolkt door bezoekers die Chris voortdurend bewieroken, slaat hier en daar de twijfel toe. Lily heeft er wat vragen bij. “Lieve Lily lees het nog maar eens goed. Als je vragen hebt, heb je het niet goed begrepen/gelezen”, antwoordt ‘Chris van Dipten, de Lichtbrenger’. En zo gaat het vaker op het Starmanforum: kritiek wordt op een grimmige toon de kop in gedrukt of verwijderd. Waarna de vaste bezoekers zich liefdevol ontfermen over Chris en Bennie en zeggen dat ze zich niet moeten laten kisten.

Begin dit jaar kondigde Chris meer openbaringen aan. Want daar zitten we om te springen, zegt hij. “De situatie in de wereld, de situatie met mijzelf en mijn lieve man, en de duizenden mensen die wachten op mij, omdat ze weten wie ik ben, die kan ik niet langer teleurstellen. Echter stel ik daarmee miljoenen anderen weer wel teleur, of beter gezegd, ze zullen het verwerpen.”
Welnee joh, we zouden niet durven.

Onderwerpen