Spring naar de content

Speakers Academy wacht op belletje van Dirk Scheringa

De DSB Bank is nog niet failliet verklaard of Dirk Scheringa zit alweer vol nieuwe plannen. Zo wil hij misschien een rol gaan spelen in de politiek en denkt hij erover een film uit te brengen. Daarnaast zou hij zich graag willen begeven in het lezingencircuit. Hij is van harte welkom bij de Speakers Academy. Sterker: hij kan morgen al beginnen. “Ik wacht z’n belletje af,” zegt directeur René Warmerdam.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Als Scheringa me vandaag belt, kunnen we bij wijze van spreken morgen met de procedure beginnen. Ik toets hem dan op de vraag of hij een zaal kan boeien en of zijn verhaal nuttig ingezet kan worden voor het bedrijfsleven. Ik denk dat het met dat boeien wel goed zit, kijk maar naar de manier waarop zijn werknemers bij de DSB Bank over hem dachten. Ze verafgoodden hem bijna, niet?”

Warmerdam vervolgt: “Ik kan alleen nog niet zo goed inschatten in hoeverre er gelegenheden zijn waar hij zijn verhaal kwijt kan. Kijk, zijn visie op de financiële crisis en in dat licht het faillissement van de DSB-bank is interessant. Daarnaast denk ik zeker aan een thema als ondernemerschap. Daarmee kan hij mensen wellicht inspireren. Maar hij kan zichzelf moeilijk gaan neerzetten als de meest succesvolle ondernemer van de afgelopen drie jaar. We moeten gewoon even rond de tafel gaan zitten. Hij kan verwachten dat hij per lezing tussen de 3000 en 7000 euro verdient. Hoe vaak hij gevraagd zal worden weet ik niet, de markt is wat dat betreft onvoorspelbaar. Ik wacht z’n belletje af.”

Onderwerpen