Spring naar de content

Twitter krijgt Britse columniste klein

Relletjes doen het publicitair altijd goed. Helaas schieten columnisten in hun scoringsdrift wel eens hun doel voorbij. Journaliste Jan Moir van de Daily Mail is er zo eentje. Op de vooravond van de begrafenis van zanger Stephen Gately van Boyzone schreef zij een gepeperde column over zijn leefstijl, seksuele geaardheid en dat zijn dood helemaal niet zo natuurlijk was. En dat had ze beter niet kunnen doen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

In het artikel schrijft Moir dat de dood van het gay-icoon verre van natuurlijk was. De omstandigheden waaronder hij overleed waren daarnaast ‘more than a little sleazy’. Want wat deed de Boyzone-zanger? Hij rookte op de avond van overlijden een joint en nam samen met zijn vriend een Bulgaarse student mee naar huis. Een ‘gevaarlijke hedonistische levenstijl die leidde tot een onnatuurlijke dood’, volgens Moir.

Twitterend Groot-Brittannië natuurlijk weer succesvol op zijn achterste benen met komiek Stephen Fry in de hoofdrol. De servers van de Britse pers-klachtencommissie gingen plat dankzij 22.000 complaints. En de sales-afdeling van krant keek waarschijnlijk niet vrolijk vanwege terugtrekkende adverteerders.

Inmiddels is de kop afgezwakt, maar het artikel is nog gewoon te lezen. Of de ‘repulsive nobody’ die het stuk geschreven heeft nog over straat kan, is onbekend. De Ierse Daily Mail heeft zich inmiddels gedistantieerd van zijn Britse naamgenoot.

Onderwerpen