Spring naar de content

De vrouwelijke pedo

Bij pedofilie denk je meestal aan vieze mannetjes. Wie zegt door een vrouw te zijn misbruikt, wordt weggelachen. Maar ook vrouwen vergrijpen zich soms aan kinderen, blijkt uit het recente schandaal rond het Britse kinderdagverblijf Little Ted’s.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het misbruik van heel kleine kinderen is al erg genoeg. Maar het nieuws dat in kinderdagverblijf Little Ted’s in Plymouth een populaire juf seksueel misbruikt heeft gepleegd met baby’tjes en peutertjes die aan haar waren toevertrouwd, heeft in Groot-Brittannië weer tot een golf van nationale verbijstering en verontwaardiging geleid, zoals dat ook gebeurde na bijvoorbeeld de ontvoering en dood van Jamie Bulger (doodgemarteld door twee kinderen van tien en elf) of de roof van Madeleine McCann uit haar bed in Portugal. De afschuw en vertwijfeling gelden niet alleen de details van het misbruik. Die zijn verschrikkelijk – de BBC wilde ze niet eens vermelden. Maar het feit dat uitgerekend een vrouw, met alle zorgende, beschermende kwaliteiten die aan haar sekse worden toegeschreven, pedofiele gevoelens kan hebben en daarnaar ook handelt, is een mogelijkheid die de meeste mensen nooit onder ogen hebben gezien. Vrouwelijke pedofielen – bestaan die dan ?

Eerst de feiten: Vanessa George (39), getrouwd en zelf moeder van tienerdochters Pearl en Grace, was de belangrijkste schakel in een keten van tenminste drie kindermisbruikers die elkaar ontmoet hadden op het internet, via Facebook. Behalve George bestond de sex ring uit nog een vrouw, Angela Allen (39), een alleenstaande moeder met één kind uit Nottingham, en Colin Blanchard (38), een voor de tweede keer getrouwde zakenman uit Rochdale, vader van een dochtertje.

Vaststaat dat Vanessa George, door ouders beschreven als spontaan, vrolijk en in het bezit van ‘a bubbly personality’, sinds december 2008 zes maanden lang met haar mobiele telefoon foto’s van haar steeds extremere seksueel misbruik heeft gemaakt, en die beelden heeft uitgewisseld met Allen en Blanchard. De drie moedigden elkaar aan tot steeds wildere fantasieën en steeds gruwelijker gedrag. Allen, een ex-prostituee, was volgens de politie geobsedeerd door seks en kende geen enkel taboe. Een open uitnodiging aan iedereen die bij haar thuis haar dochtertje wilde komen verkrachten – waar voor zover de politie kon nagaan niemand gebruik van heeft gemaakt – was daarvan een voorbeeld. Ook Colin Blanchard hield er extreme seksuele fantasieën op na. Hij was in 2007 net afgevoerd van de lijst van zedendelinquenten, waarop hij in 2002 terecht was gekomen wegens bezit van tienerporno. Sindsdien, en al vóór zijn contacten met George en Allen, had hij onder liefhebbers een foto verspreid waarop hij seks had met zijn hond. Ter geruststelling, en heel Engels: de hond is inmiddels door de dierenbescherming in ‘een veilige omgeving’ ondergebracht.

Het gehele artikel staat in de HP/De Tijd van deze week.