Spring naar de content

VARA boycot Veronica Magazine vanwege ‘leugens’ over Matthijs van Nieuwkerk

Ruzie in Hilversum! De VARA is woest op Veronica Magazine en daarom mag het omroepblad 3FM-dj en De Wereld Draait Door-tafelheer Giel Beelen niet interviewen. Waarom niet? “Wij vonden het raar om nog mee te werken met mensen die pertinente onwaarheden over ons schrijven,” aldus Claudia Siebe, persvoorlichter van de VARA.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Het boterde al langer niet zo tussen het blad en de omroep. Dat had alles te maken met een nieuwtje dat Veronica Magazine naar buiten bracht: Matthijs van Nieuwkerk zou hebben geweigerd De Zomer Draait Door – de iets minder succesvolle spin-off van De Wereld Draait Door – te presenteren. Hierdoor moesten de mindere goden Froukje Jansen, Waldemar Torenstra en Art Rooijakkers de presentatie voor hun rekening nemen. Van Nieuwkerk zelf bleek ook minder gecharmeerd van zijn stand-ins te zijn.

Maar de kromme tenen tijdens het kijken naar DZDD waren zijn eigen schuld, althans volgens Veronica Magazine. Dat feit kwam het blad op straf van de VARA te staan. Giel Beelen mocht niet opdraven voor een interview. Daarop schreef hoofdredacteur Peter Contant de volgende column in zijn blad.

“De VARA is boos op ons. Zo boos dat een collega vorige week geen medewerking kreeg om VARA’s Giel Beelen te spreken. De reden van deze boycot is een stukje over Matthijs van Nieuwkerk. We schreven in deze rubriek dat Van Nieuwkerk eigenlijk De zomer draait door zou gaan presenteren, maar op het laatste moment afhaakte. De VARA was ‘not amused’ over dit bericht. We hadden met hen moeten bellen en dan hadden ze het kunnen ontkennen en dan hadden we er niet over geschreven, zo redeneerde de VARA. Wie had dit nieuws gelekt, wilde de VARA ook weten. Bronnen geven we nooit prijs. Maar in dit verband heb ik er geen moeite mee te melden dat Roek Lips, de hoogste baas van Nederland 3, mij hierover informeerde. De VARA straft Veronica Magazine nu als boodschapper van dit nieuws. Ze doen maar. Wij laten ons niet intimideren.”

Maar hoe zit het nu? Is het waar? Claudia Siebe, persvoorlichter van de omroep is wat kortaf over de kwestie. “Het is pertinent niet waar, en discussies over De Zomer Draait Door zijn gesloten.”

Maar mocht Giel Beelen echt niet opdraven voor een interviewtje? “Ja. Er stond een artikel gepland over sidekicks, en deze keer over specifiek over DWWD. Wij vonden het raar om nog mee te werken met mensen die pertinente onwaarheden over ons schrijven. Het feit over Matthijs is niet waar, daarnaast willen we daar niet over doorgaan, er is genoeg over gezegd.”

Iemand spreekt hier niet de waarheid, zoals Peter R. de Vries wel eens zo mooi placht te zeggen. Maar wie?