Spring naar de content

NRC legt uit: zwartrijden doe je zo!

Hoe reist u goedkoper met de trein? Heel gemakkelijk, de NRC doet het u wel even voor. De methode is niet geheel legaal, maar dat mag de pret natuurlijk amper drukken. De Nederlandse Spoorwegen maken zich overigens geen zorgen over de impact van deze stap voor stap handleiding voor fraude.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Hoe bespaar je bijna tien euro op een retourtje Amsterdam-Rotterdam? Nou zo!

Miranda Mens, persvoorlichter van de NS, is niet onder de indruk. “Ik schrik er niet van. Ik stel vraagtekens bij de zin van de publicatie van deze dingen. Aanzetten tot fraude tja, het zijn natuurlijk wel aanbevelingen om veel goedkoper te reizen dan de bedoeling is.”

Ook over de impact maakt ze zich geen zorgen. “Het zijn ingewikkelde en erg ver gezochte methodes om goedkoper te reizen. Hierdoor zullen weinig mensen hiervan gebruik gaan maken.”

Op dit moment kan de NS niets doen om deze fraude aan banden te leggen, maar daar wordt op gestudeerd. “We gaan kijken hoe we het kunnen verhinderen, en dat waren we natuurlijk al. Op het moment dat we het antwoord daarop hebben, merkt de zwartrijder dat vanzelf.”