Spring naar de content

Een spelletje

Blijboom: Dijkgraaf, waar hang je uit? Er zit ruis op de lijn!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Dijkgraaf: Fuck Regel 9!

Blijboom: Ik hoor je heel onduidelijk! Waar ben je?

Dijkgraaf: "Wordt de bal door een voorwerp van buitenaf geraakt, dan moet de scheidsrechter het spel onderbreken en hervatten met een scheidsrechtersbal." Geleerd op de scheidsrechterscursus. Regel 9 van de Spelregels Veldvoetbal. Nou, daar trok Mike Jones zich dus niks van aan bij Sunderland-Liverpool. En dus keurde hij het doelpunt dat Darren Bent namens Sunderland via een op het veld gegooide strandbal scoorde, gewoon goed. Marvellous game, hier in het Stadium of Light!

Blijboom: Ben je in Sunderland?? Heerlijke stad!! Let op: straks na de wedstrijd eerst even een tandoori naar binnen timmeren bij restaurant Naz in St Thomas Street. Of beter nog: bij Moti Raj in Church Lane, want dan ben je vlak bij de Londonderry Pub in High Street West. Voortreffelijke tent! Vandaar naar Fitzgeralds op Green Terrace, waar prachtige vrouwen komen, en dan de rest van de nacht doorhalen bij de Glass Spider daar vlak naast, want die toko is tot zes uur 's ochtends open. Wereldplek, dat Sunderland!

Dijkgraaf: Blijboom, ik ben met Bob Dijkgraaf. Dat is mijn jóngste zoon. Dus we gaan straks na een kort feestje in de Director's Guest Lounge keurig met de metro terug naar Newcastle.

Blijboom: Newcastle! Heerlijke stad!! Moet je bij de Beehive, die altijd afgeladen kroeg op Bigg Market, kijken of je... O, met je zoon. Nou ja, ook leuk. Kun je naar Shakeaholic op Old Eldon Square. Daar hebben ze maar liefst 175 verschillende milkshakes.

Dijkgraaf: We gaan snel een happie eten en dan als een speer naar het hotel om de hele avond voetbalprogramma's te kijken. BBC, Sky - het schijnt tot middernacht door te gaan hier in Engeland. Daar kunnen we in Nederland nog wat van leren. Wat zeg ik? Heel veel van leren. Want het is effe van een ander niveau dan Johan Derksen en René van der Gijp, zullen we maar zeggen. Je moet trouwens de groeten hebben van Chris Woerts. Een groot fan van je werk.


Blijboom: Chris Woerts?? Die was toch van Feyenoord? En hij is toch ook de geestelijk vader van de virtuele reclameblok- ken naast de goals? Nou ja, whatever. Elk compliment is meegenomen.

Dijkgraaf: Klopt. Werkt nu als internationaal commercieel directeur bij Sunderland. Dan denk je: da's een stap terug, want eerder deed hij dat bij Feyenoord, maar da's dus een stap vooruit. Of zes. Wat een schitterend voetballand toch, dat Engeland. Die vierduizend Liverpool-supporters die mee kwamen naar Sunderland, daar waren dus niet meer dan twintig bobby's voor nodig. Niet om ze in bedwang te houden, maar om ze de weg naar hun vak te wijzen. Geen wanklank te horen. Wel hartstochtelijke toejuichingen. De volle 97 minuten lang. Want er werd maar liefst zeven minuten blessuretijd toegevoegd. Ook dat zou geen Nederlandse scheidsrechter ooit durven. Maar goed, maandagavond weer met beide benen terug op aarde. Voetbal International met Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Gijp en Hans Kraay jr. Dat is pijnlijk hoor, als je net écht voetbal hebt gezien en échte deskundigen hebt gehoord. Heb jij wat met dat programma?

Blijboom: Opmerkelijk genoeg vind ik het veel genietelijker en onderhoudender dan Studio Voetbal van de NOS. Beide programma's worden door een absolute topper gepresenteerd, maar Jack van Gelder versus Hugo Borst kan me toch minder boeien dan Wilfred Genee tegen Johan Derksen. Zoals Genee die ouwe struikrover keer op keer een plaagstoot geeft, ik kan er geen genoeg van krijgen. "Dat was nog van vóór de hongerwinter, Johan!" zegt-ie dan steevast als er archiefbeeld van Derksen in zijn strandballenperiode voorbij komt. Trouwens, over strandballen gesproken: ik heb zojuist de beelden gezien, maar dat ding werd door een Liverpool-fan op het veld gegooid. Nou, die krijgt dus een erelidmaatschap bij stadgenoot Everton, hahahahaha!! Och, is het niet zálig om een beetje te geiten over deze materie? Dáárom kijk ik nou zo graag naar Voetbal International. René van der Gijp heeft het tenminste begrepen: je móet helemaal niet serieus doen over zoiets triviaals als een partijtje voetbal. Het is maar een spelletje, hoor!


Dijkgraaf: En dat is in Engeland nou juist níet het geval. Daar is voetbal voor veel mensen hun leven. Maar ja, die hebben dan ook geen Llink, geen Omroep Max en al helemaal geen EO. Zo'n Van der Gijp bij Andries Knevel, is dat trouwens geen idee?

Blijboom: Dat lijkt me een inkoppertje.

Onderwerpen