Spring naar de content

Imitatie-tv

Kopspijkers, dat de vloedgolf aan imita- tiesatire opstartte, begon bij de VARA op 1 oktober 1988. Onder aanvoering van Owen Schumacher en Paul Groot werden vanaf september 2001 Bekende Nederlanders nagedaan. Het eerste item, waarin Willibrord Frequin (Paul Groot) de achtervolging inzette op Osama bin Laden (Thomas van Luyn) werd meteen het gesprek van de dag. En een klassieker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Rumoer was er in 2002 toen Pim Fortuyn vermoord werd. De persiflage van Paul Groot zou bijgedragen hebben aan het ‘haatklimaat’. Spijkerman kreeg drie maanden persoonsbeveiliging.

Op 23 november 2003 wist Kopspijkers zijn recordcijfer te halen: 3,6 miljoen kijkers.

In januari 2004 stapten de meester- imitators Groot en Schumacher over naar de AVRO, waar ze meer vrijheid en ruimte kregen om een eigen programma te maken. Dat werd Koefnoen vanaf september.

In het najaar van 2005 verhuisde Spijkerman van de VARA naar de commerciële zender van John de Mol, Talpa. Slechts 350.000 kijkers gingen mee.

De TV Kantine beleefde, vanaf 20 maart 2009, negen afleveringen, de special ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van RTL 4 meegerekend.

Onderwerpen