Spring naar de content

Onderzoek lekken Miljoenennota: 2 ton

Het lekken van de Miljoenennota is een dure grap geworden. De commissie die onderzoek gaat doen naar ‘het lek’ of ‘de lekken’ kost de belastingbetaler 187.800 euro.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En dat hebben we te danken aan Tweede Kamerlid Paul Tang (PvdA). De sociaal-democraat bekende vorige maand de Macro Economische Verkenning aan RTL-verslaggever Frits Wester te hebben gelekt. Maar hem alle schuld in de schoenen schuiven zou oneerlijk zijn: ook het ANP en de NOS beschikten over cijfers.

Hoe dan ook, Kamervoorzitter Gerdi Verbeet besloot dat de kwestie tot op de bodem uitgezocht diende te worden en dat resulteerde in een commissie onder leiding van voormalig procureur-generaal Joan de Wijkerslooth. Kosten: 187.800 euro.

Opmerkelijk omdat minister van Financiën Wouter Bos het lekken van de stukken niet een heel groot probleem vond. Bos’ voorganger Gerrit Zalm én premier Balkenende voelden in het verleden ook nooit voor een onderzoek. We zijn benieuwd. Als de conclusie van het onderzoek wordt dat Paul Tang het lek is dan willen we ons geld terug. Want dat wisten we al.

Onderwerpen