Spring naar de content

Coby: baby’s worden bang van echo’s

[[image file="2009-10/cobydejong.jpg" align="inline" ]]
Met een inwendige echo kunnen artsen zien of een zwangerschap wel in de baarmoeder plaatsvindt, of het hartje klopt en of het een eenling is of een meerling. Nuttig. Of niet? Coby de Jong, die hierboven een zwangerschapsmassage geeft: “De baby kan de angst ervaren opnieuw te worden teruggezogen naar de geestelijke wereld.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Inwendige echo’s worden al vele jaren zonder enig schadelijk gezondheidseffect toegepast tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Geen enkel probleem. Maar Coby de Jong van het Centrum Sterrenkind denkt er heel anders over. In een artikel op haar website zegt ze dat de echo door de foetus wordt ervaren als “een constante hoge toon”, die de foetus “het gevoel geeft door elkaar geschud te worden”. Dit kan leiden tot een angst “om opnieuw terug te worden gezogen te worden naar de geestelijke wereld”.

Waartoe dat allemaal leidt? Een afname van levenskracht, lichamelijke verkramping, emotionele verstarring en psychische afweer. “Het kind kan op dat moment niet volledig het lichaam betreden. Hierdoor bestaat dan reeds een mogelijkheid dat het zijn levensopdracht niet volledig ten uitvoer zal kunnen brengen.”

We hopen dat de medische wetenschap hier terstond notie van neemt. Want Coby heeft natuurlijk terdege onderzoek gedaan voordat ze vrouwen adviseert om niet even te laten kijken of hun kindje überhaupt leeft. Gelukkig, ze is niet over één nacht gegaan. Ze heeft het in haar pedagogiekgroep op de “mediamieke/inspiratieve wijze” aangepakt. “Dat betekent dat de eigen gedachten en gevoelens stilgelegd worden en zo via geestelijke begeleiding informatie en inzichten verkregen worden.” Oké, dan zijn we helemaal gerustgesteld.

Onderwerpen