Spring naar de content

JOVD-kopstuk: ‘Feest gaat door, ondanks krakersdreiging’

Er wordt vanvond gewoon gedanst op de ruïnes van de kraakbeweging. Het feestje van de JOVD wegens ‘de overwinning op links en krakend Nederland’ gaat door. Dat VVD-Kamerlid Brigitte van der Burg deze week boos afzegde, mag volgens de voorzitter van de jonge liberalen Jeroen Diepemaat de pret niet drukken. Dat er wellicht gasten komen die geen invitatie hebben ontvangen, deert hem niet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meneer Diepemaat, het feest was bedoeld als een provocatie?
“Nou ja, het is zo in het artikeltje van Trouw terecht gekomen. Het is gewoon een gezellige borrel op de politieke overwinning.”

Komt er nu een andere VVD-corryfee het feest openen?
“We wilden juist dat de initiatiefneemster van het wetsvoorstel dat kraken verbiedt zou komen. Een ander zou geen toegevoegde waarde hebben.”

Mensen met een zwarte capuchontroui en een herdershond komen er niet in?
“Het is een besloten feest, dus alleen voor genodigden en JOVD’ers.”

Op de website van krakend Nederland staan berichten dat u wellicht ongenode gasten kunt verwachten.
“Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik ben niet bang voor een lawaaidemonstratie voor de deur of zo.”

Is uw feestje niet wat prematuur? Het voorstel moet nog door de Eerste Kamer en een aantal lagere overheden zijn tegen een kraakverbod.
“Het wetsvoorstel is een stap in de goede richting. Als het landelijk beleid wordt, moeten ze dat gewoon uitvoeren. Ze kunnen ook tegen de bijstand zijn, maar die moeten ze toch echt betalen aan mensen die daar recht op hebben.”

Onderwerpen