Spring naar de content

HP/De Tijd belt Theo van Gogh, wie neemt op?

Theodor Holman is nog steeds woedend. Want hij zag sinds de dood van zijn vriend  Theo van Gogh de kloof in de maatschappij alleen maar groter worden. Hoe zou Van Gogh zelf terugkijken op de periode na zijn dood? Je kunt hem natuurlijk niet meer bellen, of toch wel? HP/De Tijd belt op de sterfdag van Theo van Gogh zijn mobiele nummer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

“Goedemorgen, met Joke.”

Weet u van wie dit telefoonnummer was?
“Theo van Gogh was nog geen half jaar overleden toen ik dit nummer kreeg. Ik had het eerst niet door. Maar daar kwam snel verandering in. Ik werd de eerste maanden wel zes keer per dag gebeld. Ik stond zelfs op het punt om een ander telefoonnummer te nemen omdat het gewoon niet leuk meer was. Na een jaar werd het wel minder.”

Waarom toetsten ze uw nummer?
“Veel mensen belden omdat ze wilden weten of er werd opgenomen en door wie. En om mij erop te wijzen dat dit het nummer van Van Gogh was.”

Waren het leuke gesprekken?
“Ik had geregeld aangeschoten mensen aan de lijn. Ze belden vaak om de gekste tijden, spraken met dubbele tong en waren erg emotioneel. Ik vind het ook vreselijk wat er met die man is gebeurd, daarom bleef ik altijd netjes. Het waren vooral vrienden die zijn stem wilden horen via zijn voicemail. Ik snap wel dat je op die manier toch nog een beetje contact wilt krijgen met een overleden vriend.”