Spring naar de content

Martin Bosma kan niet tellen

Hij was woensdag het gesprek van de dag. PVV’er [[popup file=”2009-11/bosma.jpg” description=”Martin Bosma” align=”inline” ]] ergerde zich zó aan het zestien jaar oude Kinderen voor Kinderen-liedje Baklava of Rijstevla dat hij Kamervragen stelde. “Is het u opgevallen dat er in het liedje maar liefst 27 keer ‘Allah Akbar’ wordt gezongen en dat zulks geschiedt in een tv-programma gericht op onze kinderen?,” vroeg hij aan mediaminister Ronald Plasterk. Columnisten doken direct op de turvende PVV’ers. Maar niemand nam de moeite het aantal Allah Akbars te tellen. Blogger Michiel Eijsbouts wel. Wat blijkt: het is nog veel erger! De kindertjes roepen de  ‘strijdkreet door de nietsontziende islamitische veroveringslegers’ liefst 35 keer!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Reden genoeg voor Eijsbouts om een e-mail te sturen naar Bosma. “Als onbezoldigd calculator van de PVV-fractie hebben we het liedje ook eens beluisterd, en wij kwamen tot maar liefst 35 keren dat de gevreesde strijdkreet door het salafistische kinderkoor gezongen werd,” schrijft hij. “Dit inderdaad in tegenstelling tot de tekst die u las op songteksten.nl. Dat scheelt maar liefst acht doorgesneden Christenkelen, heer Bosma!”

Overigens moeten wij van de media de hand in eigen boezem steken. Geen medium checkte het aantal Allah Akbars. Ook HP/De Tijd niet.

Zelf nog een keer turven? Bekijk de clip hieronder.

<object width=”410″ height=”344″><param value=”http://www.youtube.com/v/aUTAfUzMJU8&hl=nl&fs=1&”></param><param value=”true”></param><param value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/aUTAfUzMJU8&hl=nl&fs=1&” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”344″></embed></object>

Onderwerpen