Spring naar de content

Ondertussen in de Eerste Kamer...

[[image file="2009-11/afbeelding_2_copy1.png" align="inline" ]]
Je hebt er 75 van en ze worden geacht in al hun wijsheid de wetten van ons land te beoordelen. Senatoren mogen óók Kamervragen stellen. En dat doen ze dan ook, over heikele kwesties. Want wat moeten de Esten, Hongaren, Roemenen en Slowaken wel niet denken van onze paspoorten?!?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Beroering dus en de leden van het CDA, OSF (Onafhankelijke Senaats Fractie) en de VVD willen van staatsecretaris Ank Bijleveld (CDA) opheldering én actie! Want, in onze paspoorten is het ‘Koninkrijk der Nederlanden’ verkeerd vertaald in het Ests, Hongaars, Roemeens en Slowaaks. En dat vinden de senatoren dus een schande.

Want de Esten, Hongaren, Roemenen en Slowaken denken nu dat wij ‘Koninkrijk Holland’ heten. Fijntjes wijzen de senatoren de staatssecretaris erop dat ons land (zij het zonder Limburg en Zeeuws-Vlaanderen) alleen van 1806 tot 1810, onder een koning uit de Napoleontische dynastie, de naam droeg van ‘Koninkrijk Holland’.

Dus dat betekent dat er in het Ests Madalmaade Kuningriik in plaats van Holandi Kuningriik, in het Hongaars Németalföldi Királyság in plaats van Holland Királyság, in het Roemeens Regatul Ta Oilor de Jos in plaats van Regatul Olandei en in het Slowaaks Nizozemské Král’ovstvo in plaats van Holandské Králóvstvo in onze paspoorten moet staan.

Bijleveld gaat de kwestie onderzoeken. De Kamervragen vindt u [[popup file="2009-11/afbeelding_1.png" description="hier" align="inline" ]].