Spring naar de content

Op sterven na dood Spunk is dood!

Nee nee, Spunk leeft! Wat ex-hoofdredacteur van de jongerenwebsite Ebele Wybenga in Aformatie verkondigde is onjuist.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Althans, dat liet Frank Bierens, eigenaar/uitgever van het jongerenplatform, een week na het overlijdensbericht van de site in hetzelfde medium optekenen. Maar hoe zit het nu?

De website voor cultureel geëngageerde tieners annex talentenfabriek was vanaf 2001 razend populair en verzorgde tussen 2003 en 2007 zelfs wekelijks een halve pagina in NRC Handelsblad. Na de break-up ging het bergafwaarts. In augustus deed het hardnekkige gerucht de ronde dat Bierens met de site leurde bij Koen Clement, directeur van de Weekbladpers. Ook Ben Rogmans, hoofdredacteur van gratis dagblad De Pers, zou benaderd zijn om de site over te nemen. Allemaal tevergeefs, volgens Wybenga.

Dat klopt niet volgens Bierens: "Er staan veelbelovende ontwik- kelingen op stapel." Wat die zijn, is voer voor speculanten. Ebele Wybenga is wat duidelijker. "Op de site wordt sinds juli slechts al eerder gepubliceerde content herhaald. Er is geen redactie meer actief. Voor de lezers en oud-medewerkers leeft Spunk al een tijd niet meer." Zo ook voor de spaarzame bezoekers op de site. Onder een gerecycled artikel over digitale rouwregisters schrijft ene DSG: "Het is een stille hint, hèhè."