Spring naar de content

Spiegeltje aan de wand

Waarin de mooisten van het land al hun hulpstukken in de strijd wierpen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De Beau Monde Awards werden afgelopen week uitgereikt in het Amstel Hotel. Een overschatte locatie, want door het fietstunneltje voor de deur is stijlvol uit je Bentley stappen er niet bij. Je hebt meteen twintig kamikazefietsers in je portier. Tel daarbij op de overmaat aan veiligheidsjongens plus de op niets gebaseerde arrogantie van de meisjes van Busted PR, en je hebt het Hollandse sprookjesbal bij uitstek. Op foto één maakt tovenaar Hans Klok zijn entree, met twee van zijn Divas of Magic, Natalie Hoop en Zarina Potapova.

Binnen werd RTL-petemoei Irene Moors de opmerkelijke winnares van de Cover Girl Award. De artdirector van Beau Monde had de vele mogelijkheden van Photoshop werkelijk ten volle benut: de petemoei was op slag dertig jaar jonger en werd door haar eigen moeder niet meer herkend. De overige genomineerden, onder wie toeteraarster Candy Dulfer, waren zo sportief om niet te komen opdagen. Assepoesters boze stiefzusje Judith Osborn, ditmaal in designduster, werd bij de prijsuitreiking pal naast Moors geposteerd - een handigheidje om elk fotomodel in haar laatste dagen te laten stralen. Geheel rechts de heks van Sneeuwwitje, of was het nou toch de spiegel?

Kim Feenstra (sinds de diefstal van een bankpasje de winnares van de mooiste mugshots in het opsporingsregister) bleek winnaar in de categorie Make Over - iets wat vroeger gewoon 'de verkleedkoffer' heette. Ook Kims uitverkiezing wilde maar geen verrassing worden, mede omdat belangrijkste concurrente Heleen van Royen niet de moeite had genomen om het vliegtuig te nemen.

En warempel, ook de keuze bij de hoofdprijs was een ongelukkige. Genomineerde Daphne Deckers bleef wijselijk weg nadat ze een aspirant-Benelux Topmodel had uitgemaakt voor dikkerdje. Maar ach, had manlief Richard jaren geleden ook niet alle vrouwelijke tennissers uitgemaakt voor luie varkentjes? De Krajicekjes houden gewoon niet van spek. Toeval of niet, de gespierde kuiten van Lieke van Lexmond wonnen de Beau Monde Style Award. Die lieten de Amsterdamse slagersdochter Nicolette van Dam mijlenver achter zich.


Op de afterparty gooiden vaderlands mooisten alle hulpstukken in de strijd. Dames opgelet: de borsten zijn deze herfst uitgesproken groot. Siliconen of moeder natuur maakt niet uit: als je het niet hebt, koop je het maar. 's Lands beroemdste trans Kelly van der Veer liet zien hoe het hoort, namens alle Nederlandse vrouwen, en hen die het willen worden.

De godfather van het showgebeuren stond erbij en zag dat het goed was. Theaterproducent Henk van der Meyden, want over hem hebben we het, poseerde gewillig naast Gerard Jolink, die naar verluidt geen gat kan zien of hij poogt zich erin te wurmen. Ze hebben Geer rond middernacht uit een ventilatieschacht moeten trekken. Hij had de bromfietshelm van Paul de Leeuw opgezet. Echt héél gnant.