Spring naar de content

Villamedia-journalist klaagt bij werkgevers over twittergedrag

Bart Ebisch, kent u hem nog? Dat is die journalist van Villamedia die in september landelijke bekendheid kreeg omdat hij dreigde met de allereerste twitter-aangifte. Welnu, Ebisch is weer in het nieuws. Hij ergerde zich zó aan pesterijen op Twitter dat hij meerdere werkgevers heeft benaderd over het twittergedrag van hun werknemers. Opinieweblog GeenStijl meldde eerder vandaag dat Ebisch de baas van Nederlandse Spoorwegen-medewerker @janneke74 opbelde met klachten. Nu blijkt dat hij dit geintje ook al bij iemand anders uithaalde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Jaap Stalenburg, manager communicatie bij TVM-verzekeringen, kreeg van zijn baas te horen dat Ebisch geklaagd had over zijn tweets onder werktijd. Aanleiding waren Ebisch’ reacties op de kwestie-Brussen. Stalenburg wil er niet teveel over kwijt (‘ik heb het druk met schaatsen nu, zoals je begrijpt’) maar lekker zit het hem niet. “Deze meneer werkt voor het blad van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. Ik verwacht dan een méér ethische benadering.” Stalenburg wil verder geen ‘ruchtbaarheid’ aan de kwestie geven en sluit zijn telefoongesprek met HP/De Tijd af met: ‘ik zal in overleg treden met de NVJ’.

Natuurlijk belden we ook even met het lijdend voorwerp. Ebisch houdt zich op de vlakte. “Ik ga nu aan het werk en heb hier verder geen zin in,” luidde de reactie vanuit Panningen. Villamedia-hoofdredacteur Dolf Rogmans was ook niet al te spraakzaam: “Ebisch schrijft inderdaad wel eens stukjes voor mij. Verder vind ik er niets van.”

En tot zover dit vrijdagmiddag-onderwerp. Wij wensen alle betrokken rust en wijsheid toe.

Onderwerpen