Spring naar de content

De 1000ste HP/De Tijd

[[image file="2009-11/46hp1000.png" align="inline" ]]
Vanaf vandaag ligt de 1000ste editie van HP/De Tijd in de winkel. Het betreft een speciale jubileumuitgave van 204 pagina’s – de dikste HP/De Tijd ooit.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

De eerste editie van HP/De Tijd kwam op 14 september 1990 uit. Het blad ontstond uit een fusie van de weekbladen Haagse Post en De Tijd. Deze week verschijnt het 1000ste nummer van het blad. In die jubileumuitgave heeft de redactie de beste en meest spraakmakende interviews, reportages en verhalen nog eens verzameld. Zo bevat het blad onder andere het artikel ‘Er is iets mis met de islam’ uit 2001 (!), het onthullende Margarita-interview, een ontluisterend portret van ‘billentikker’ Ruud Lubbers, het egodocument ‘Memoires van een cokesnuiver’ van Ad Fransen en het interview dat het begin van het einde bij de VVD inluidde voor Geert Wilders met het beroemde citaat “Ik lust die hoofddoekjes rauw”.

Ook in het 1000ste nummer: een aflevering van Marcel van Roosmalens serie Op pad met Pim (het taartincident), undercover bij Van der Valk (uit 1991!), terugkijken met 'Nationale Gek' Tara Singh Varma en een portret van leider van de apenrots Jan Mulder

Volgens hoofdredacteur Jan Dijkgraaf is het 1000ste nummer een dubbel statement. “Enerzijds plaatst het de lat voor de huidige redactie: het niveau van het beste uit het verleden moet elke week ons streven zijn. HP/De Tijd weer spraakmakend maken, dat beschouw ik als mijn persoonlijke missie. Anderzijds geven we met het uitbrengen van het dikste nummer in de geschiedenis van dit blad, 204 pagina’s, aan dat we economisch weer springlevend zijn. Vorig jaar dreigde HP/De Tijd nog de wekelijkse frequentie te moeten loslaten, nu denken we weer in groeiscenario’s.”

Het jubileumnummer van HP/De Tijd (week 46) ligt vanaf vandaag drie weken lang in de winkel.

Onderwerpen