Spring naar de content

Beatrix, keizerin van Europa

Persberichten, redacties worden er dagelijks onder bedolven. Soms zitten er opmerkelijke exemplaren tussen. Zo kreeg gisteren ongeveer geheel televisiemakend en schrijvend Nederland een bericht van Sebastiaan C. Bronkhorst in de digitale postbus. De beste man is een petitie gestart voor de promotie van koningin Beatrix tot keizerin – u leest het goed – van Europa. Wat zijn de beweegredenen voor deze markante actie?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meneer Bronkhorst, waarom deze petitie?
“Het is een charmeoffensief. Er bestaan nogal wat spookverhalen rond de Bilderberggroep. Het gaat me erom de cohesie tussen de elite en de bevolking te vergroten, want er bestaat nogal wat wantrouwen jegens onze bestuurders.”

Welke reden is er om Beatrix te verheffen tot keizerin?
“Zij krijgt het als eervolle beloning voor meehelpen aan het verenigen van Europa via de Bilderberg-conferenties. Ze wordt dan keizerin na de inwerking-treding van het Verdrag van Lissabon. Ze zal dan voor het leven benoemd worden.”

Als Beatrix overlijdt, wie is dan haar opvolger?
“De koningshuizen binnen Europa moeten dat met elkaar beslissen, maar in het geval van een impasse kan er een referendum worden uitgeschreven.”

Wat zal de taak van Beatrix zijn als keizerin?
“Wetten en beleid toetsen aan Verdrag van Lissabon dat officieel geen grondwet is, maar wel als dusdanig functioneert.”

 Welke bevoegdheden zal zij krijgen?
“Indien een wet of een beleidsmaatregel niet aan het Verdrag van Lissabon voldoet is zij verplicht het terug te sturen met uitleg tot verbetering van het voorstel.”

Nog voordelen aan het verheffen van Beatrix tot keizerin?
“Zij kan vanaf deze positie waken over de kwaliteit van wetten en beleid voor de langere termijn, dat is het voordeel als iemand voor het leven benoemt wordt ten opzichte van dat iemand die voor een korte perioide is benoemd zoals de Europese President.”

Zijn er voorbeelden waar een staat in de problemen is gekomen doordat er niet een functie binnen de overheid was die zich exclusief bezig hield met het bewaken van de grondwet?
“Ja, het voorkomt een situatie zoals in de Verenigde Staten waar de vorige president – Bush jr. – spreekwoordelijk over de Amerikaanse grondwet is heen gelopen. Bovendien geeft het Europa een permanent gezicht als visitekaartje naar andere continenten, net zoals Japan een keizer als boegbeeld heeft.”

Bent u volledig overtuigd van de promotie van koningin Beatrix tot keizerin van Europa? Dan kunt u hier de petitie tekenen.

Onderwerpen