Spring naar de content

Hoe spannend is Jan Mulder?

“Ik kan me voorstellen dat vrouwen bij bosjes voor hem vallen. Hij is aantrekkelijk, knap, aardig en nog geestig ook. En dat weet hij allemaal zelf ook wel. Spannend vind ik hem niet, dat suggereert een erotische connotatie die ik niet bij hem vind passen. En zo persoonlijk geïnteresseerd in hem ben ik ook niet.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Hij schreef jaren geleden in Elsevier heel aardige stukjes over mij. Sinds ik hem later op het Boekenbal ben tegengekomen, hebben we een heel leuk contact; we zien elkaar een paar keer per jaar en dan zoenen we even. Niet tongzoenen hoor, maar wel intiem. We hebben iets leuks, maar dat heeft hij volgens mij met veel meer vrouwen. “Ik ken wel dames die het met hem gedaan hebben; hij heeft veel succes bij vrouwen. Mannen zijn daarom vaak wat jaloers op hem; hij kent de mooiste vrouwen. Als hij geen intelligentie uitstraalde, was hij me nooit opgevallen, want puur fysiek is hij helemaal niet zo mooi: vrij klein en van dat flutterige haar. Voor mij is hij aantrekkelijk door zijn humor en zijn intelligentie en de manier waarop hij voetbal op een filosofisch niveau benadert, terwijl ik eigenlijk een verschrikkelijke hekel aan voetbal heb. Maar verliefd worden op zo’n man, daar moet je volgens mij nooit aan beginnen.”

“Die man die altijd bij die andere twee mannen zit? O, nog negatiever dan negatief. Absoluut niet aantrekkelijk; hij doet me altijd zo aan Mick Jagger denken met die rare verlopen kop. Ik hou best van een verweerd uiterlijk, maar dit is absoluut niet my cup of tea. Die hele houding van hem. Zo negatief, maar ook als hij positief was geweest… ach, ik vind er gewoon echt helemaal niets aan.”

“Het is geen knappe man, zo een waarbij je nog een keer om moet kijken op straat. Niet dat je denkt: wat een geile gozer. Maar dat recalcitrante, dat maakt hem een soort van sexy. Hij zei zelf een keer: ‘Ik straal iets uit waardoor vrouwen denken: hij is vast een beest.’ Dat klopt wel, het is iets wat Mick Jagger ook heeft. Ik zou niet durven zeggen dat ik ooit met hem in bed zou belanden, maar ik durf ook niet te zeggen dat het nooit zou gebeuren. “Die zoon van hem is gewoon een lekker ding, hapklaar. Maar Jan is niet te peilen. Dan denk je dat hij je aardig vindt, doet hij de volgende keer alsof je een suffe doos bent. Dat mysterieuze, dat is het volgens mij.”


“Hij is een stoute man en stoute mannen dagen uit. Ik word een beetje verlegen van zijn reputatie. Ik zou voor geen prijs willen dat gedacht wordt dat ik daarom aandacht aan hem besteed. Ik zat eens met drie vriendinnen in café Luxembourg, van wie één hem kende en naar hem zwaaide, maar ik ben op mijn leeftijd dan toch nog wel zo verlegen dat ik niet ga zitten wuiven naar een man aan wie ik nooit ben voorgesteld. Kort daarna schreef hij over ‘een leuke schrijfster die net deed of ze me niet kende’. “Hij is een man die absoluut signalen naar vrouwen uitzendt. Hij valt niet helemaal in mijn leeftijdsklasse, mijn oudste zoon is 45 jaar, ik bedoel maar. Die zoon van hem lijkt me veel degelijker, een brave huisvader, maar ook aantrekkelijk. Ik vind ze beiden tamelijk aantrekkelijk.”

“Wat is dat toch voor een overdreven gedoe rond Jan? Het is gewoon een leuke man. Een on-Nederlandse man, relatief sexy, ja. Maar dat beeld van hem als man met sex-appeal moet niet gaan overheersen. Hij is geestig en spannend, maar zo interessant is hij nu ook weer niet. Ach, ik wil gewoon niet dat hij naast zijn schoenen gaat lopen, hij is een van mijn beste vrienden. Ik moet wel lachen om dat beeld dat vrouwen van hem hebben. Of dat nou allemaal zo reëel is, dat is nog maar de vraag. Rond vrouwelijke filmsterren zie je hetzelfde gebeuren; mannen scheppen daar zo’n waanzinnige mythe omheen. Misschien nodigt Jan wel uit tot fantaseren. Ja, ik voel me ontzettend tot hem aangetrokken. Nee, alleen lichamelijk, haha.”

“Hij is volgens mij een reuze spannend mens en ook een reuze spannende man. Hij speelt daar ook erg mee, geloof ik. Ik las laatst een interview met zijn vrouw, dat me in dat vermoeden bevestigde. Ik heb ze een keer samen ontmoet en kreeg de indruk dat ze het heel goed hebben samen. Het is niet alleen zijn uiterlijk dat hem aantrekkelijk maakt; dat doet bij mij niet zoveel. Het is ook zijn levenshouding. Het is vooral een heel aardige, slimme man. Een beetje balorig, maar ach.”


“Volgens mij word je gelukkiger met Henk van Dorp, dat is een man die op het goede moment met rozen aankomt. Jan Mulder is een soort Mr. Darcy uit Jane Austens Pride and Prejudice. Hij ziet er goed uit, het is zo’n spannende en onrustige man, van wie je niet weet of dat strategie of wispelturigheid is. Zo’n zwijgzame held aan wie je al je fantasieën kunt ophangen. “Ik vind het wel mooi hoor, dat mysterieuze, Mick Jagger-achtige van Jan Mulder. Maar ik heb echt al mijn naïviteit diep en ver weg begraven; die komt alleen soms boven op momenten dat je het niet kunt gebruiken. Weet je, hoe onverschilliger een man doet, hoe minder onverschillig hij in het echt is. Marcello Mastroianni raadde eens een vriend van mij aan: je moet vrouwen van alles beloven en niets waarmaken. Dat soort mannen zijn als het katholicisme: zo lang je er niet je heil van af laat hangen, kun je er wel van genieten.”

Onderwerpen