Spring naar de content

Ontslagen leraar gaat CampusTV uit de lucht halen

UPDATE – Wie geschoren wordt, moet stilzitten, zo luidt het spreekwoord. Maar een 29-jarige docent van het Amsterdamse Vossius Gymnasium kent die uitdrukking niet – of hij wíl hem niet kennen. Kort nadat via de website van zijn school bekend werd dat de economieleraar [[popup file=”2009-11/afbeelding_21.png” description=”de laan is uitgestuurd” align=”inline” ]] omdat hij een relatie aanknoopte met een 17-jarige leerlinge, kondigde hij aan zijn ontslag aan te vechten. Vandaag werd bekend dat hij nu ook een kort geding aanspant tegen CampusTV, een website die zijn volle naam publiceerde.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Niek Stolker

Hij liet Wouter Laumans van CampusTV weten zijn advocaat ‘opdracht te geven de website uit de lucht te halen middels een kort geding’. Laumans is zich van geen kwaad bewust. Hij twittert: “Ik vind dat je hem juist criminaliseert door hem met een initiaal te noemen. Hij vindt zelf dat hij niks verkeerd gedaan heeft.”

UPDATE, 17 november, 16.10 uur – Na een gesprek met CampusTV heeft de docent, die een seksuele relatie ontkent, besloten voorlopig af te zien van een kort geding. De site paste de berichtgeving aan.

Onderwerpen