Proeven met paradijsvogel Pascal Jalhay

Ronald Hoeben 18 nov 2009 Politiek

Binnen het Nederlandse koksgilde geldt Pascal Jalhay als een bijzondere paradijsvogel. Jalhay keerde namelijk de haute cuisine de rug toe op het moment dat hij twee Michelin-sterren bij elkaar gekookt had, om zich voortaan in een negen-tot-vijf baan te gaan toeleggen op het bedenken en bereiden van maaltijden voor instellingen en vliegtuigpassagiers. Hij is voor een groter publiek gaan koken, zou je kunnen zeggen.

Zijn nieuwe metier vereiste een aantal inzichten en vaardigheden die hij nog niet bleek te hebben, zoals de ins en outs van de sudderlappen en stamppotten waaraan zijn nieuwe cliëntèle hecht. Jalhay ging bij zijn gasten te rade en zo ontstond een kookboek vol ‘smaken van vroeger’, waarbij de herontdekte recepten van klassieke schotels telkens worden gevolgd door een zondagse versie op basis van dezelfde boodschappen plus een luxe ingrediënt. Daarnaast biedt Pascal Jalhay Proeft, dankzij de tekst van Felix Wilbrink, ook een leerzame blik op de kok en zijn vak.

<embed width=”410″ height=”361″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ name=”main” id=”main” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” src=”http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig_embed.php?vkey=ceec564a00115c4d2133″ type=”application/x-shockwave-flash” />

Het boek Pascal Jalhay Proeft kost 24,95 euro en is hier te bestellen.

Reageer op artikel:
Proeven met paradijsvogel Pascal Jalhay
Sluiten