Spring naar de content

Wij van NCRV-gids adviseren... NCRV-gids!

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Welke gids komt er het beste uit? Is het het populaire Veronica Magazine, de overzichtelijke TV-Krant of de buitengewoon handzame Mikro Gids? Nee hoor, de NCRV-gids is, aldus nieuwe lezers van het blad, de beste televisiegids van Nederland. Dat blijkt althans uit een onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van de gids zelf. De trotse winnaar werd met een 8,05 gewaardeerd op de voet gevolgd door de AVRObode en KRO Magazine. De nieuwe TV Krant amper een voldoende waard.

[[image file="2009-11/afbeelding_28_copy1.png" align="center" ]]De uitgever van de NCRV-gids is natuurlijk in haar nopjes met dit geweldige nieuws. “Wij zijn dan ook zeer tevreden met de onderzoeksresultaten, die aantonen dat de NCRV-gids door lezers inderdaad wordt beschouwd als meest overzichtelijke en leesbare televisiegids van Nederland. Dat wij daarnaast het meest worden gewaardeerd, stemt ons zeer tevreden.”

Opmerkelijk is dat de uitgever ruiterlijk toegeeft dat vooral ouderen het blad lezen. “Voor onze doelgroep, de actieve en breed-geïnteresseerde 50-plusser, is overzichtelijkheid en leesbaarheid van de gids van essentieel belang. Wij weten dat programmabladen door ons publiek vooral ’s avonds, in het donker, gelezen worden en onze lezers moeten onder de lamp dan ook duidelijk kunnen zien op welke zender en hoe laat zij hun favoriete tv-programma’s kunnen bekijken.” Zouden de pas gedumpte oudjes van de NCRV er ook zo over denken? Of lezen Aart Zeeman, Cees Grimbergen en Jochem van Gelder liever een andere gids?

Onderwerpen