Spring naar de content

GGD Amsterdam eist gezonde eendjes

Beste inwoners van Amsterdam, bejaarden, uitkeringstrekkers, allochtonen, rare oude vrouwtjes die ook vaak veel katten hebben en vogelaars. Het is natuurlijk heel goed en fijn dat u in deze gure herfsttijden rekening houdt met onze gevederde vrienden. Donald en zijn neefjes kunnen tijdens kou, storm en regen wel wat extra voedsel gebruiken. Maar, lieve oudbrood uit plastic zakje smijters, dat kan ook anders. Gezond bijvoorbeeld.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wat dacht u van een portie groenvoer voor den dagelijkse canard? Geef die eendjes eens een schijfje komkommer, serveer eens een couvert ijsbergsla op een bedje van rucola of chop eens wat rauwe andijvie met een onbespoten veldsla door de radijssalade. Dat is lekker, voedzaam, gezond, én het voorkomt beschimmelde sneetjes brood her en der in het park wat dan weer zwervers ratten en ander vies bah ongedierte aantrekt. Bovendien worden vogels dik, lui, dom en krijgen ze veel te weinig beweging door al dat fastfood.

Donald en Katrien zeggen: Groen moet je doen! Ook meehelpen het blijde groene woord te verspreiden? Hang dan eens een poster voor uw raam, deel een flyer uit, zet banners op uw site of honger gewoon de cavia uit om groenvoer te besparen. We kwaken!

Onderwerpen