Spring naar de content

'Jonge militairen misleid door verzekeraar’

[[image file="2009-11/afbeelding_31_copy2.png" align="inline" ]]
De ACOM, de CNV-vakbond van militairen is woest op de Burchthuys Adviesgroep uit Valkenswaard. Het bedrijf probeert, volgens ACOM, dubieuze verzekeringen te slijten aan jonge militairen. En dit met goedkeuring van die ándere vakbond voor militairen: de VBM/NOV. “Misleiden op een ronduit schandalige manier.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Wat is er precies aan de hand? Volgens ACOM gaat het al mis met de uitvaartverzekering van Burchthuys. Vertegenwoordigers van de verzekeraar vertellen aan hun toekomstige klanten dat het Ministerie van Defensie haar verantwoordelijkheid niet neemt wanneer een militair tijdens een missie komt te overlijden. De ouders zullen moeten opdraaien voor de kosten van de repatriëring en begrafenis van het lichaam van de omgekomen militair. Tenzij ze zijn verzekerd bij Burchthuys. ACOM noemt het ‘misleiden op een ronduit schandalige manier’. Ook zou de verzekeraar zeggen dat polissen nodig zijn om behandeld te worden tegen PTSS. Pijnlijker is nog dat Burchthuys de huisverzekeraar is van concurrerende vakbond VBM/NOV.

Defensiewoordvoerder Roger van de Wetering is bekend met de kwestie. Hij heeft VBM/NOV om opheldering gevraagd. “Dat is enkele weken terug. We hebben nog niets gehoord.” Volgens Van de Wetering is het onjuist dat nabestaanden van omgekomen militairen zélf de uitvaart moeten betalen. “De repatriëring en de kosten van de uitvaart worden altijd betaald door Defensie.” Ook op het gebied van de behandeling van PTSS hebben militairen niets te vrezen. Van de Wetering: “Defensie zorgt goed voor haar mensen, ook oud-militairen overigens.”

De PvdA wil inmiddels opheldering.

Onderwerpen