Spring naar de content

Lieve Yvon Jaspers

Lieve Yvon, daar sta je weer eens op de cover van een tijdschrift. Het kan niet op. En je bént al overal. Je bent de meest bekeken vrouw van Nederland. Komend weekeinde, in de finale van je programma Boer zoekt Vrouw, ga je alle records breken. Hoeveel kijkers zullen het deze keer worden? Vijf, zes, zeven miljoen? Dat is keiveel voor een mèske uit Boxtel, Yvon.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Met dat Boxtel heb ik ook wat. Mijn vader groeide er op, op een steenworp afstand van de plek waar je ouders wonen. Je hebt het overal duizend keer verteld: dat je hockeyde op het kerkhof achter je huis, dat je je ouders in de Sint Petruskerk kon horen zingen als je op de wc zat, dat je vader mandoline speelt. Je dweept er wel wat mee, met je provinciale komaf, maar dat is dan ook je unique selling point; Caroline Tensen was door die boeren allang met een riek het erf af gejaagd.

Net als talloze andere mannen, en zéker die boeren van je, heb ik heimelijk een oogje op je. In overdrachtelijke zin weliswaar, we zijn namelijk allebei gebonden, maar toch. En waarom? Je bent mooi maar geen vamp, je bent gewoon maar niet ordinair, je bent direct maar niet lomp. What you see is what you get. Tenminste, dat straal je uit. Dat past naadloos in de Nederlandse volksaard. Helemaal niet zo gek dus, dat ik van je ben gecharmeerd (nu houd ik op met slijmen, want ik las ergens dat je een hekel hebt aan aanbiddende mannen).

Toen ik je laatst zag als tafeldame bij De Wereld Draait Door, zag ik een kant die ik nog niet goed van je kende. Ik zag hoe je die akelige Pieter Lakeman ondervroeg en unverfroren bleef aankijken met die bambi-ogen van je. En waar ze hem op Guantanamo Bay na een rondje waterboarden nog niet met zijn ogen hadden doen knipperen, peuterde jij zijn pantser open – alsof hij gewoon de zoveelste in zichzelf gekeerde boer was. In de beklemmende stilte die na de vlakke hand op tafel viel, dacht ik: geef die meid een talkshow. Titel: De Y-Factor. Elke week een nieuwe oester om te openen.

Het gehele artikel staat in de HP/De Tijd van deze week.