Spring naar de content

Paté van de toekomst

Als we de voorspellingen van Marjan Ippel in haar vermakelijke trendgids What (not) to eat goed begrepen hebben, zijn de patés en de worsten die Diny Schouten en Floris Brester produceren een vleesgeworden toekomstverwachting.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

(Lees verder onder de video.)
<embed width=”410″ height=”361″ quality=”high” bgcolor=”#000000″ name=”main” id=”main” allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” src=”http://www.foodtube.nl/player/vPlayer.swf?f=http://www.foodtube.nl/player/vConfig.php?vkey=9504b9398284244fe97c” type=”application/x-shockwave-flash” />     

Ze voldoen namelijk op allerlei punten aan Ippels signalement van wat er in 2010 toe gaat doen: carnivoresk, want gemaakt van de ‘incourante’ delen van het varken (en incourante dieren als de gans min diens lever), en om die reden ook ethisch. Retro, duurzaam, en van kleinschalige leveranciers waar je ‘persoonlijk zaken mee kunt doen’. Met haar compagnon Floris ‘Floppie’ Brester drijft Schouten een hyperambachtelijke, vooralsnog nomadische worst- en pasteimakerij die uiteindelijk als De Pasteibakkerij een vaste stek moet gaan krijgen in de (Amsterdamse) Barentszstraat. Ondertussen zijn de verse worsten, heerlijke patés de campagne en ganzenrillettes te koop op het productieadres in de (voormalige) slagerij van Koekenbier op de hoek van de Jacob Obrechtstraat en de Frans van Mierisstraat, bij (onder andere) Caulils (Haarlemmerstraat 115), Franks Smoke House (Wittenburgergracht 303), Fromagerie Kef (Marnixstraat 192) en in restaurants van Schagen tot Papendrecht.

Onderwerpen