Spring naar de content

Terug van weggeweest: LPF-perikelen!

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het verschiet beginnen de lokale politici zich te roeren. Nou ja, te roeren, ze vechten elkaar eerder de tent uit. Bij de afdeling Arnhem van Trots op Nederland is al sprake van de eerste bedreiging, Ahmed Marcouch krijgt het bij de PvdA voor zijn kiezen en bij het Amsterdamse D66 begint niemand minder dan Hans van Mierlo opstandig te worden. LPF-perikelen dus.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Laten we beginnen in de hoofdstad. In de deelraad Amsterdam Centrum dreigen Yellie Alkema en Rick ten Have het onderspit te delven vanwege hun hoge leeftijd (ze zijn samen 124 jaar oud). De kwestie loopt zo hoog op dat zelfs D66-gigant Hans van Mierlo zich in de discussie mengt. Van Mierlo ondertekende een brief waarin wordt gepleit voor het behoud van de raadsleden, met als kop: Stem voor ervaring! Zie daar de vernieuwingsdrang van D66.

Even verderop in het nieuwe stadsdeel Nieuw-West gaat het ook niet al te best. Het lokaal bestuur bestaat daar uit een pro- en anti-Ahmed Marcouch-kamp en dat leidt tot strubbelingen. “Wie zijn ogen dicht deed, waande zich bij de LPF,” verzucht Bas Soetenhorst in Het Parool. Een kwestie die zeker wordt vervolgd omdat er met name door de landelijke PvdA veel druk wordt uitgeoefend op de Amsterdammers.

Maar het is helemaal bal in Arnhem waar Rita Verdonks Trots op Nederland zich opmaakt voor de volksraadpleging in maart. Daar is de regionale coördinator Jacques Smits (in het dagelijks leven privé-detective) inmiddels op non-actief gezet wegens bedreiging. En dat zijn pas écht LPF-perikelen!