Spring naar de content

Oeioeioei

Na tien jaar mocht er vorige week weer eens een contingent Tweede Kamerleden op gesprek bij koningin Beatrix. In het afgelopen decennium had Hare Majesteit geen zin in zulke onderonsjes, nadat daarover in 1999 uit de school was geklapt. Ditmaal praatte de inmiddels opgestapte Arend Jan Boekestijn van de VVD zijn mond voorbij voor de camera van RTL Nieuws-verslaggever Frits Wester.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Meneer Wester, voelt u zich niet een heel klein beetje lullig?

"Het was een aimabel mens en een deskundig en toegankelijk Kamerlid. Voor de man persoonlijk vind ik het een groot drama, maar je moet het journalistieke en het persoonlijke wel scheiden."

Had u tijdens het gesprek al het gevoel dat het exit Arend Jan zou zijn?

"Ik dacht: oeioeioei, wat ben je aan het doen? Vooral wetende dat de gesprekken in 1999 gestopt waren omdat er was gelekt. Toen was dat nog anoniem. Dit was zelfs voor de camera."

Was u verbaasd?

"Hij brandde los terwijl iedereen de instructie had gekregen om niets te zeggen. In ieder geval niet publiekelijk, maar liever ook niet anoniem. Dat werd in de bus daar naartoe nog herhaald."

Vindt u zijn ontslag jammer?

"Ik vind het voor de man en voor de VVD-fractie uitermate sneu. Dat laat onverlet dat hij zelf dit soort fouten maakt. En als jullie een politicus interviewen die dingen zegt waar hij later last mee krijgt, ga je dat toch ook afdrukken?!" WS

Onderwerpen