PvdA: ‘Bewuste provocatie van Russische bommenwerpers?’

Bas Paternotte 2 dec 2009 Politiek

De PvdA maakt zich zorgen over dit bericht en heeft Kamervragen gesteld. En ze hebben een punt; want wat doen Russische langeafstand-bommenwerpers boven onze Noordzee? “Denkt u dat er hier sprake is geweest van een bewuste provocatie van Russische zijde?”

Want dat was best wel even spannend op dinsdag 24 november. Twee Russische bommenwerpers werden door F16’s van de Deense luchtmacht achtervolgt toen zij opeens het Nederlandse luchtruim invlogen. Dankzij het Quick Reaction Alert van de Nederlandse luchtmacht stegen al snel vanuit Leeuwarden F16’s op om die vermaledijde Russen te onderscheppen. Die daar lak aan hadden overigens, ze vlogen daarna het Britse luchtruim binnen. Hartstikke spannend dus.

Maar wat moeten die Russen hier? Dat vraagt ook PvdA-Kamerlid Martijn van Dam zich af; hij wil opheldering van minister van Defensie Eimert van Middelkoop. Van Dam wil weten of dit een provocatie is van Russische zijde. Enfin, het leest als een thriller. We kunnen niet wachten op de beantwoording van de vragen.

[[image file=”2009-12/vandamvraagt.png” align=”inline” ]]

Reageer op artikel:
PvdA: ‘Bewuste provocatie van Russische bommenwerpers?’
Sluiten