De Venezolanen komen!

Bas Paternotte 3 dec 2009 Politiek

Berichtten wij eerder al in deze kolommen over provocaties van Rusland boven Nederlands grondgebied, nu gaat het ook hartstikke mis in de West. Rita Verdonk (TON) roept inmiddels op tot mobilisatie. Want het gaat volgens haar hartstikke mis met onze ‘raket-, oppervlakte- en luchtverdediging’ in de Caraïben.

Verdonk ergert zich aan de ‘linkse dictator Hugo Chavez en de wannabe dictator Daniel Ortega’. Volgens Verdonk vormt de Venezolaanse president Chavez een veiligheidsrisico voor Aruba, Bonaire en Curaçao. Heeft ze een punt. Twee jaar geleden suggereerde de socialistische president tijdens een toespraak een oogje te hebben op onze overzeese gebiedsdelen.

Die Chavez is overigens lekker bezig. Zo is hij enthousiast over (oud-) collega-dictators als Robert Mugabe, Mahmoud Ahmadinejad en Idi Amin. Ook de socialistische president Daniel Ortega van Nicaragua doet het niet goed in de ogen van Verdonk. De oud-rebellenleider doet namelijk iets wat dictators vaker plegen te doen: hij heeft een wet ingediend waardoor hij langer president kan blijven. Met alle gevolgen van dien. Volgens Verdonk hebben de presidenten aangetoond dat het socialisme haar ‘morale highground’ heeft verloren.

Verdonk wil nu [[download file=”2009-12/kamervragen_rita.pdf” icon=”” text=”opheldering” title=”” ]] van minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen en Defensie-minister Eimert van Middelkoop. Ze wil weten of zij ‘bereid zijn binnen het kabinet te pleiten voor versterking van de Nederlandse militaire presentie op deze eilanden?’ Dat gaat dus nog spannend worden. Wellicht dat IJzeren Rita zélf onze belangen aldaar kan verdedigen?

Reageer op artikel:
De Venezolanen komen!
Sluiten