Spring naar de content

Hartverscheurend. De grote verliezers van de Dutch Bloggies

Afgelopen dinsdag werden er weer eens wat Dutch Bloggies uitgereikt. U weet wel, die gezaghebbende en prestigieuze prijs voor de beste weblogs, toegekend door literaire weblogveteranen als Merel Roze en Boris van der Ham. Behalve winnaars waren er ook een hoop verliezers: Speld.nl (overal voor genomineerd, niks gewonnen), GeenStijl.nl (al jaren favoriet maar vakkundig genegeerd door de jury) en natuurlijk DagelijkseStandaard.nl, het conservatieve opinieweblog dat persoonlijke weblogvetes ook als fatsoenlijke opinie ziet. HPDeTijd.nl (ook genomineerd, ook niks gewonnen) peilde vandaag de naargeestige stemming bij de verliezers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Tom Roes, redacteur van Speld.nl: “Speld.nl is denk ik de allergrootste verliezer van de avond, dat heeft ons diep geraakt. We denken er nu over maar helemaal te stoppen. Zelfs in de categorie “Best geschreven weblog” won een of ander dagboekblogspotje. Tsja, flikker dan ook maar een eind op.
Om onze woede te koelen zijn we tijdens de borrel nog even op de vuist gegaan met Michiel Eijsbouts maar helaas sprong juryvoorzitter Jeroen Mirck daar meteen als een soort brave Ghandi tussen.
Wij als Speld zijn dan misschien wel de Al Gore van de blogoshpere, wij vinden nu toch echt dat de Dutch Bloggies voortaan een non-event is. Bovendien vinden wij het op z’n minst dubieus dat Jeroen Mirck zegt voor vernieuwing te zijn, maar dan toch zo’n suf, saai, blije-mensjes-weblog als NRC Next laat winnen.
Goed, tot zover, ik ga mij nu verhangen.”

Anonieme redacteur van DagelijkseStandaard.nl: “Verrassend: D66/VPRO-jury overlaadt NRC met prijzen.”

Steeph, redacteur Sargasso.nl: “Nee hoor, we zijn niet verdrietig. Wel verbaasd natuurlijk. De uitkomst blijft soms op een lotterij lijken. En betaald webloggen vs. onbetaald webloggen is appels met peren vergelijken.”

@Lizzz, kanshebber Beste Microblog: “Onvoorstelbaar @dijkshoorn, je hebt me verslagen. Shaffy dood en nu dit. Gelukkig zit ik thuis. Gefeliciteerd.”

Luuk Koelman, gedoodverfde favoriet, tevens grootste schrijver van heel Tilburg: “Ik wist niet eens dat ik op de longlist stond en ben ook nergens voor uitgenodigd. Prima zo, want zalig zijn de onwetenden.”

Jan Dijkgraaf, hoofredacteur van HP/De Tijd: “Ik vrees dat mijn positie nu onhoudbaar wordt. Drie keer clubkampioen badminton bij Blue Sky in Bergambacht, daar blijft het qua prijzen bij. Een zwarte dag!”

Onderwerpen