Spring naar de content

Afgetreden wethouders in 2009

Wethouder Luijendijk trad in maart van dit jaar af omdat hij het niet eens was met de plannen van de gemeente om leidinggevende ambtenaren meer te laten verdienen. Dat zou ten koste gaan van de voorzieningen voor de burgers. Luijendijk, die namens een lokale partij op het pluche zat, weigerde wachtgeld. Meevaller voor de gemeente Sluis: €140.000.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Lucassen sneuvelde in april toen bleek dat de directeur van de Keizer Karel Podia, Albert Krielen, zijn hele cv bij elkaar had gelogen. In november trad de rest van het college af na een ruzie over de verhoging van de ozb. Ze gaan demissionair door tot de gemeenteraadsverkiezingen volgend voorjaar.

Trad dit in februari van dit jaar af als wethouder na de zoveelste tegenvaller bij de Noord/Zuidlijn.

Beide VVD-wethouders traden in april af toen bleek dat Tariq Ramadan toch mocht aanblijven als adviseur van de gemeente.

Wethouder Verhoeven stapte begin deze maand op omdat hij weigerde vijftigduizend euro uit te trekken voor de uitbreiding van een voetbalveld. Zijn collega Verhoeven volgde omdat de gemeenteraad tegen de huur- compensatie voor een peuterspeelzaal was.

Wethouder Weeda struikelde in juni over de financiële afwikkeling van een tentoonstelling. Inmiddels is ze interim-wethouder in Geldermalsen. Ze volgde Cor Gradisen op, die plotseling opstapte omdat de ‘fut eruit’ was, zo vertelde hij in het Nieuwsblad Geldermalsen: “Ik heb moeite met de sfeer die er tegenwoordig om de politiek hangt. Met het landelijke populisme dat een steeds grotere rol gaat spelen.”

Geluk trad in juli af als wethouder na een conflict met zijn eigen fractie. Zijn partijgenoten vonden dat hij veel te ver doordraafde met zijn harde aanpak van de jeugd, onder meer door verplichte drugstesten voor iedereen.

Wethouder Kooistra trad eind vorige maand af toen de weerstand tegen de aanleg van het Wieringerrandmeer te groot werd.

Wethouder Sterck moest aftreden nadat bleek dat hij had gelogen over een etentje met een bordeelhouder. Daarbij hadden ze gesproken over een bouwvergunning.


Hommes zou als wethouder de raad niet goed geïnformeerd hebben over de kosten van het nieuwe gemeentehuis en kon na een pittig debat in september naar huis.

Wethouder Stoffer Jan Haan trad begin deze maand af, toen er bij een controle op zijn boerderij voor de derde keer illegale arbeiders waren aangetroffen.

Onderwerpen