Niet alle Nederlandse Obama-fanclubs stoppen ermee

wouter sinke 9 dec 2009 Politiek

Barack Obama wordt heden ten dage niet meer zo geadoreerd als na zijn verkiezing tot president van de Verenigde Staten.  Zijn populariteit kelderde zelfs onder de 50 procent en ook in Nederland lijken adepten af te haken. Fanclub de Dutch Obamaniacs stopt ermee. Lopen de leden nu ook weg bij de concullega’s van de Obama FanClub Nederland? De voorzitter Ed van Dijk is nog positief. “Ik merk nog enorm enthousiasme, al volgen we hem wel kritischer.”

Meneer Van Dijk vindt u het vervelend dat collega-fanclub Dutch Obamaniacs gaat stoppen?
“Ik heb er vaag iets van gehoord, het is geen serieuze beweging. We hebben wel eens contact met andere  Obama-groepen gehad, maar van deze hebben wij nog nooit kennis genomen.”

U heeft uw naam veranderd naar Obama Club Nederland.
“We zijn wel fans van Obama, maar geen groupies. We praten ook niet meer alleen over de persoon Obama. We willen gewoon op inhoud met elkaar praten over Obama én de Verenigde Staten.”

Wordt het yes we can-gevoel niet wat sleets?
“Er is wel veel meer discussie. Sinds het winnen van de Nobelprijs hebben wel mensen wat gemengde gevoelens over Obama. De tranen in de ogen en de verliefdheid en bewondering is veranderd in realisme. Maar het gevoel is allerminst sleets te noemen.”

 Werkt de tanende populareit door in de ledenaantallen (nu 1082)?
“Dat gaan we nu zien. We hebben tot nu toe nul opzeggingen binnengekregen.”

Reageer op artikel:
Niet alle Nederlandse Obama-fanclubs stoppen ermee
Sluiten