Spring naar de content

A Girl’s Best Friend

Waarin glimmers bij Tiffany’s niet louter een halszaak zijn. Het beroemde juweliershuis Tiffany’s heeft wereldwijd 125 filialen, met als bakermat het paleis aan de 5th Avenue in New York waar Holly Golightly (gespeeld Audrey Hepburn) iedere morgen haar lieftallige neusje tegen de ruiten platdrukte. Dit laatste ritueel staat sinds 1961 bekend als Breakfast at Tiffany’s. Waar Audrey het in de film nog moest doen met een kartonnen bekertje koffie en een donut, werd de pers bij de opening van het nieuwe Amsterdamse filiaal vergast op een luxueus champagneontbijt. Van links naar rechts: storemanager Jan-Willem Loor (door headhunters van achter de toonbank weggesleept bij het naburige Mulberry), managing director France & Benelux Agnès Cromback en global chief Melvyn Kirtley.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Binnen liepen modellen in Tiffany-turkoois. Charlotte draagt op foto 2 een diamanten collier van 120 mille. Met bijpassende armband en oorbellen torste ze voor een kleine twee ton aan glimmers. Op foto drie heeft de voor het ontbijt uitgenodigde hoofdredactrice Hilmar Mulder van Grazia nog altijd geen keuze uit de toch ruime collectie kunnen maken, getuige heur onbedekte halsje.

Baas Melvyn aasde volgens eigen zeggen lang op een pandje in de P.C. Hooftstraat. Het werd na eindeloos wachten de voormalige slagerij annex lunchroom J.W. Heyenbrock op nummer 66-68, ooit de favoriete hang-out van zowel Freddy Heineken als van zijn ontvoerders Van Hout en Holleeder. Freddy bestelde er dagelijks koffie met een saucijzenbroodje en gaf het personeel vijftien cent fooi. Van Hout en Holleeder parkeerden er altijd dubbel en tipten gewoonlijk het honderdvoudige van Heineken – aldus ex-serveerster Joke in Het Parool.

De opening van Tiffany’s is een drieluik, met ’s ochtends een ontbijt en ’s avonds een treffen van soapy Nederland. Voor de crème de la crème is er nadien nog een Grand Dessert Soirée in House of Amsterdam, het nieuwe hotte partyhol van vastgoedmagnaat Ronnie Rosenbaum, de jongste verkering van Tatjana Simic. Dit luxueus vertimmerde voormalige Nederlandse Theater- instituut was deftig genoeg voor Prins P.C. Pieter-Christiaan van Vollenhoven had zijn echtgenote Anita meegenomen, maar die kon niet verhinderen dat manlief uitgebreid mobiele en andere nummers stond uit te wisselen met de celibataire en van hormonen overlopende Lieke van Lexmond.

Liekes zusje Jetteke slaagde in het vinden van een turkooizen toilet, maar faalde jammerlijk als chaperonne.


Onder de overige geslaagde gasten waren nogal wat modekoninkjes, zoals Piet Paris, Jan Taminiau, Mart Visser, en een overmaat aan blonde hoofdredactrices van damesglossy’s. Koninginnetje van de avond was zonder concurrentie Daphne Deckers, die met haar lieslaarzen met stilettohakken en royal mountbatten cleavage Ha Ka Ha Anita, het moet gezegd, volledig in de schaduw zette.

Onderwerpen