Spring naar de content

Negatieve bedenklijst

Hoongelach viel Gonny van Oudenallen ten deel toen ze in 2006 als volksvertegenwoordigster van de LPF tijdens een vragenuurtje in de Tweede Kamer minister Hans Hoogervorst niet herkende. Een jaar eerder was ze in opspraak gekomen wegens oneigenlijk gebruik van gemeentesubsidies door haar partij Mokum Mobiel.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

En vorige week liet de gewezen politica weer van zich spreken, en wel op de digitale versie van HP/De Tijd.

Freelance webredacteur Bert Brussen noemde Sarah Palin in een bijzin ‘de Amerikaanse Gonny van Oudenallen’. Daarop typte zij enkele ongezouten commentaren onder het artikel en stuurde ze Brussen een e-mail van de gepeperde edoch onbegrijpelijke soort: “Ik heb heden een klacht ingediend bij de raad van de journalistiek. U misbruikt mijn naam, niet in een column echter op internet en u mag voor bladen steeds mijn naam inzetten zonder daarvoor gestraft te worden. Ik heb uw naam al eens aangemeld bij mijn sociëteit Nieuwspoort voor op de negatieve bedenklijst en nu ga ik u aanmelden bij uw tuchtraad.”

Dat is natuurlijk even schrikken voor Brussen. Hij zegt sinds de e-mail dan ook last te hebben van slapeloze nachten. “Als je op de negatieve bedenklijst van Nieuws-poort komt te staan, wordt het heel moeilijk. Ik kan veel hebben, maar dat niet.” WS

Onderwerpen