Spring naar de content

Grofgebekte goeroe Van Dipten breekt met Medium Annemarie – en vertrekt naar de Sahara

MET UPDATE – Strijd in de spiri-wereld! In de linkerhoek de bekende paragnost annex ‘poëet/messias’ Chris van Dipten. In de rechterhoek Astro TV-ster Annemarie Hakstege. Van Dipten – u herinnert zich hem vast wel – heeft Hakstege’s advertenties van zijn site gehaald omdat ze haar betalingsverplichting niet nakwam. Van Dipten [[popup file=”2009-12/afbeelding_15.png” description=”belooft” align=”left” ]] op zijn site aangifte te doen van ‘poging tot oplichting, wegens valse voorwendselen, wegens bedrog en wegens het ontduiken van haar  betalingsverplichting.’ Hakstege zet vandaag haar advocaat op Van Dipten. “Deze zieke geest stuurde me een foto waarop hij zich aan het aftrekken is.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Mevrouw Hakstege, u heeft uw rekeningen niet betaald?
“Meneer van Dipten is iemand die naar mijn mening psychiatrisch onderzocht moet worden. Ik heb hem gewoon zwart betaald, daarvoor ben ik zelfs helemaal naar Rotterdam gereden.”

Waarom is hij dan zo boos?
“Er heeft een keer een advertentie van mij op zijn hoofdpagina gestaan. Dat had hij gevraagd omdat ik twee keer per week op Astro TV te zien was en hij via een verbond met mij probeerde voet aan de grond te krijgen in de tv-wereld. Wellicht vanwege de financiële problemen die hij schijnt te hebben. Hij heeft zelfs de producer van dat programma benaderd en mijn naam daarvoor misbruikt. Hij wilde dat ik zijn compagnon werd, maar dat wilde ik niet.”

Waarom wilde u geen compagnon zijn?
“Deze man heeft een zieke geest. Op een bepaald moment voegde ik hem toe op mijn MSN en ik kreeg een naaktfoto waarop hij zichzelf liggend aan het aftrekken is. Met zo iemand wil ik niet in zee.”

Dat is schrikken...
“Sorry, ik ben een 52-jarige vrouw die met dit soort zaken niets te maken wenst te hebben. Daarnaast heeft hij me rare e-mails toegezonden, waarin hij zich uitgeeft als journalist. En natuurlijk de scheldpartijen. Want als Van Dipten zijn zin niet krijgt, gaat hij overal tegenaan trappen.”

Dat is wel even slikken, toch?
“Nou weet je wat, ik ben niet gek te krijgen, daar ben ik een echte jodin voor. Ik heb een schild van een aantal meter dik om me heen. Ik kan wel wat hebben. Vanaf februari heb ik weer een gedeeld eigen programma op tv.”

Spreekt u meneer Van Dipten nog?
“Ik wens alleen nog contact met Van Dipten via de rechter. Vandaag eis ik een rectificatie waarin hij dit misplaatste artikel rectificeert en daarnaast een schadevergoeding.”

UPDATE, 15 december, 17.40 uur – Chris van Dipten heeft de benen genomen naar de Sahara, zo meldt hij op zijn website. “Al lange tijd was hij bezig zich blijvend te vestigen in de Sahara, mede omdat de mensen daar heel veel hulp nodig hebben,” zo wordt namens het gehele team gemeld. “Hulp die onze webmaster ze kon bieden. Net als in Nederland, zet Chris van Dipten zich in de Sahara opnieuw geheel belangeloos in om hulpbehoeftige te helpen. Hulp dat hard nodig bleek te zijn.”

Volgens de site heeft Van Dipten al zijn persoonlijke bezittingen verkocht ‘om de overgang te kunnen betalen en wat extra’s achter de hand te houden om hulpbehoeftige een eerste vaak noodzakelijke hulp te kunnen bieden’. Dan: “Chris van Dipten is inmiddels ook uitgeroepen als ereburger vanwege de goede daden die aldaar verricht waren.”

De afsluiting van ‘het gehele team’ willen we u niet onthouden. “We zullen je missen, maar we mogen niet egoïstisch zijn en je helemaal voor onszelf willen houden. Je hebt belangrijke taken te doen en het zou oneerlijk zijn en egoïstisch je daar van te weerhouden, alleen omdat wij en zoveel anderen, je zullen missen. We zullen je missen, maar weten dat God ons zal helpen dit te doorstaan, omdat het juist God is die jou op reis heeft gestuurd. Daarom kan ik alleen maar zeggen ‘God zei met ons en met jouw, waarheen je ook gaat’. Een goeie reis Lichtbrenger. Een goeie reis, brenger van licht, liefde en hoop. Een goeie reis mijn beste vriend! Misschien tot ooit!”

Onderwerpen