Spring naar de content

Jeltje-effect blijft uit

Met veel tromgeroffel werd oud-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven in oktober lijsttrekker van de Haagse PvdA. Een week hierna bleek haar aanstelling nog geen garantie voor zetelwinst: de partij bleef weliswaar de grootste, maar moest flink inleveren. Vandaag bleek dat de PvdA Den Haag is blijven steken op verlies. Bad news met de gemeenteraadsverkiezingen in maart in het verschiet, toch mevrouw Van Nieuwenhoven? “We zijn nog steeds de grootste partij.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Mevrouw Van Nieuwenhoven, uw partij staat in de nieuwste peilingen nog steeds op tien zetels en dat is vijf zetels verlies.
Stekelig: “Nou, we zijn nog steeds de grootste partij en we zullen nog heel hard werken de komende tijd.”

Had u niet meer gehoopt op een Jeltje-effect?
Stekeliger: “Weet u, ik weet precies wat u hiermee bedoelt. Er zijn alleen maar echte verkiezingen en dit zijn peilingen. Bij de vorige peiling was ik ook al lijstrekker. Dus wat u probeert te beweren klopt niet.”

Ik bedoelde of u met uw lijsttrekkerschap niet het verlies van vijf zetels verlies kon ombuigen naar winst.
“Wij hopen dat we de grootste partij blijven. Het zou heel prettig zijn als we veel zetels halen.”

Hoe gaat u dat doen?
“Bijvoorbeeld met een duurzamer stad met betere isolatie van huizen. Speerpunten zijn wonen, werken en samenleven. Zo moet in iedere wijk een brede school komen. En zorg dat er weer wijkzusters komen zodat je qua gezondheidszorg meer zicht op een wijk krijgt.”