Spring naar de content

‘Site voor vreemdgangers is juist goed voor relaties’

Vreemdgaan lijkt steeds gewoner te worden. Zowel voor mannen als voor vrouwen. Vanochtend stond er zelfs een advertentie in randstadkrant De Pers van een website die overspel faciliteert, of zoals ze het zelf noemen ‘voor het vinden van gelijkgestemden die spanning in hun huidige relatie missen’. Erik Drost, de grondlegger van de site, bezweert dat er geen relaties dankzij zijn platform zijn stukgelopen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meneer Drost, waarom een site voor vreemdgangers?
“Na acht jaar zat ik vast in mijn relatie. Dat ondeugende en dat spannende was eraf. In een kroeg kun je wel eens speels doen. Maar ik heb daar niet alleen op een vrijdagavond zin in, maar ook wel eens op maandag of dinsdag.”

Dus bezocht u een datingsite…
“Via zo’n site vond ik iemand die – in tegenstelling tot mijn partner – wel  geïnteresseerd was in mijn fantasieën. Dat was wel een succes voor mij dan, maar ik zag dat voor vreemdgaan nog geen platform was.”

Maar waarom kun je niet gewoon naar een van de tig-datingsites?
“Alle profielen worden gescreend. Berichten met teksten als ‘ik ben potent en ik kan elke dag’ gaan eraf. Dan ga je maar naar sekssites of de Wallen..”

Moet je per se een relatie hebben om op de site te komen?
“Ehm nee, er staan ook single vrouwen in de profielen die bewust geen man thuis willen hebben. Die gaan met de een naar de film, de andere uit eten. Soms gaat het alleen om de geestelijke klik.”

Hoeveel profielen staan er op je site?
“We hebben nu meer dan 75.000 profielen en daarvan is 75 procent man.”

Dat is wel heel veel…
“Ja, dat zijn niet betalende leden. Die kunnen alleen profielen bekijken, zonder foto’s. “

Maar hoeveel betalende leden hebben jullie dan?
“Ehm, dat weet ik niet.”

Zijn er relaties stukgelopen dankzij site?
“Er is wel een vrouw die haar profiel eraf wilde. Haar man was erachter gekomen, maar na gesprekken met hem wilde ze er geen van gebruik maken. En toen waren ze de frustratie thuis kwijt.”

Ja, ja…
“Nee echt! Negatieve verhalen heb ik tot nu toe niet. Misschien dat mensen niet zo openhartig over willen spreken.”

Onderwerpen